”Politikerna borde söka till ”Lyxfällan”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: JESSICA GOW / TT
Arkivbild.

Människor som gör oss glada och människor som gör oss arga var ämnet för morgonen. Så det blev många tack och en del skäll, som det ska vara i denna spalten.

Det är väl trevligt att starta veckan med lite glädje. Och glada är Canastagänget i Degeberga för att de har eldsjälen Kristina Persson i byn. De hälsar genom Gudrun:

– Vi är så tacksamma för allt hon ordnar för oss på Mötesplatsen. Dessutom håller hon gympa både inne och ute, när vädret tillåter. Därför vill vi ge henne en stor bukett sommarblommor från oss alla, säger hon.

Anne-Marie Schröder vill också lämna en bukett blommor. Hon säger att hon har mött änglar.

– Hela avdelning 81 på kirurgen på CSK är fylld av dem. Jag blev opererad nyligen och personalen var fantastisk. De hade alltid ett leende eller en kram att ge och det var ingen stress. Jag vill därför tacka dem på det här sättet för att de är så underbara, säger hon.

Men ingen jourhavandespalt utan ris, så klart. Thomas ska ut och resa, men är missnöjd med Forex priser.

– Detta är inte klokt. Jag skulle växla till euro för att få med mig på resan och klara mig bara några dagar. Jag växlade in 1 000 svenska kronor och fick ynkliga 80 euro för dem, berättar han i ett mejl och fortsätter:

– Med 14 euro, alltså 150 kronor, i avgift är det är rena rånet, säger jag och många med mig.

Nästa uppringare, som kallar sig ”Irriterad skattebetalare”, vill ge politikerna i Kristianstad och Hässleholm en känga på grund av kommunernas ekonomi.

– De klarar inte av att styra så de ska inte ha ansvarsfrihet. Som det är nu blir det föreningarna som drabbas och blir utan bidrag, säger han.

Han vill uppmana alla att rösta blankt i nästa val eftersom de i opposition inte kan göra något åt saken.

– Hur kan de styrande sova på natten? Någon gång måste ju alla skulder betalas också. De borde frysa sin löner i tio år och söka till ”Lyxfällan”, säger han.

Sist vill Jimmy tacka den tjejen som räddade hans dotters cykel från att bli stulen vid Tivoliparken i lördags kväll.

– När hon kom fram till sin cykel rusade det fram en tjej som sa att hon stört två killar som försökte såga upp vajerlåset på den, säger han.

Och även om själva låset blev förstört så stod cykeln i alla fall kvar.

– Vi vet ju inte vem det var, tjejen som räddat den, så vi hoppas kunna få fram ett tack till henne den här vägen, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.