Annons

Regeringssamtal i Finland närmar sig mål

Finland • Publicerad 28 maj 2019
Socialdemokraternas ledare Antti Rinne hoppas kunna slutföra de finländska regeringssamtalen den här veckan. Arkivbild.
Socialdemokraternas ledare Antti Rinne hoppas kunna slutföra de finländska regeringssamtalen den här veckan. Arkivbild.Foto: Antti Aimo-Koivisto/AP/TT

De fem partier som förhandlar om en regeringsbildning i Finland har enats om de ekonomiska ramarna. Det bekräftar Socialdemokraternas ledare Antti Rinne, som leder samtalen.

Han hoppas att regeringsprogrammet är klart under onsdagen, rapporterar

Annons

– Om allt går bra och programmet blir färdigt i morgon, så kunde möten mellan partiernas riksdagsgrupper hållas i början av nästa vecka och sedan kunde regeringen möjligtvis bildas i slutet av den veckan, säger Rinne till journalister.

Rinne bekräftar att den nya regeringen planerar att öka statens fasta utgifter med 1,2 miljarder euro. Skattehöjningar på totalt 700 miljoner ingår också i överenskommelsen.

Rinne förhandlar med Centerpartiet, De Gröna, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet om att bilda regering efter valet den 19 april.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons