Rekordläge för HV71: "Känns inte omöjligt"

Överlägsna serieledaren HV71 vann toppmötet borta mot Djurgården med 6–2 i damernas hockeyliga SDHL.
Nu närmar sig laget Luleås "omöjliga" poängrekord från säsongen 2016–17.
Ishockey • Publicerad 18 januari 2020
Michelle Löwenhielm. Arkivbild.
Michelle Löwenhielm. Arkivbild.Foto: David Hjorter /TT

HV71 slog så sent som i tisdags Djurgården på Hovet i Stockholm och nu möttes lagen där igen. Gästerna tog snabbt greppet efter mål av Danielle Stone i numerärt överläge redan efter 2.50.

Sedan fyllde landslagsforwarden Michelle Löwenhielm på med två snarlika mål där hon vann kamperna framför motståndarmålet, först med 2–0-målet i slutet av första perioden och sedan 3–0 i slutet av den andra.

– Det händer bra grejer när man går dit, så det får man göra oftare, sade Löwenhielm, centern som inte är känd som någon målskytt i första hand.

Kedjan med Löwenhielm (2+0), Hanna Olsson (0+2) och Sanni Hakala (1+2) stod för tre av de fyra första HV-målen.

"Känns inte omöjligt"

HV71 tog sin 27:e seger på 30 matcher och har 81 inspelade poäng med sex omgångar kvar av grundserien.

Luleå tog 96 poäng säsongen 2016–17 efter att ha vunnit 32 av 36 matcher, ett rekord som av många då sågs som omöjligt att slå. Men HV71 har chansen och behöver ta 16 poäng på de sex matcher som återstår, alla mot lag utanför topp 4 i tabellen.

– Det känns inte omöjligt, men vi får ta varje match för sig, sade Löwenhielm.

HV71 har dock samtliga återstående matcher på bortais. SDHL:s märkliga spelschema gör att lagets elva sista matcher i grundserien, fem av dem är spelade, är på bortaplan.

Berndtsson skadad

Djurgårdens landslagsmeriterade målvakt Lovisa Berndtsson tvingades bryta matchen i slutet av den andra perioden sedan hon blivit påkörd i en olycklig situation av HV-forwarden Thea Johansson.

Berndtsson var på benen efter matchen, men det är osäkert om hon kan spela i söndagens match mot Göteborg.