Annons
Nyheter

Rymlingen efterlyses internationellt

Den morddömde 25-åringen som i torsdags rymde från en transport i närheten av Laxå i Örebro kommer nu att efterlysas internationellt.
Brott • Publicerad 14 juli 2018

Den riktade sökinsatsen i området kring platsen där mannen rymde avslutades i fredags. Ärendet har nu flyttats över till polisen i region Stockholm, eftersom mannen ifråga är skriven i Stockholm.

– Vi har ett rikslarm som ligger sedan dagen han försvann och under dagen kommer det även att gå ut en internationell efterlysning, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Den 25-årige mannen rymde i samband med att han av Kriminalvården transporterades från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet Salberga i Sala. Mannen är dömd för mord men har överklagat domen och anses därför vara häktad. (TT)

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons