Annons
Nyheter

Skottlossning i Helsingborg - en till sjukhus

En ung man har fått misstänkta skottskador i Helsingborg på torsdagskvällen. Polisen utreder händelsen som mordförsök.
Helsingborg • Publicerad 16 augusti 2018 • Uppdaterad 17 augusti 2018

Vid 21.38 på torsdagen larmades polisen till en skottlossning utomhus på Vaktgatan i Helsingborg. På platsen hittas en skadad man i 20-årsåldern.

– Flera skott har avlossats, men jag vill inte gå in på hur många som har träffat, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral till Helsingborgs dagblad.

Annons

Den unge mannen var vaken och talbar och har förts till sjukhus för vård. Region Skåne har inte specificerat hur allvarliga skador mannen fått.

Ytterligare en man har blivit beskjuten vid samma tillfälle, men har inte träffats. Polisen rubricerar skottlossningen som försök till mord mot båda männen.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och kommer förhöra vittnen. Även en vapenhund och polishelikopter är en del av arbetet med skottlossningen. Ingen är gripen.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons