Annons

Straffas för stöld av skäggvax

Mannen kunde inte bestämma sig för om han skulle ha skäggvaxet eller inte men lade det i fickan av misstag och misstog det senare för att vara en snusdosa.
Hässleholm • Publicerad 12 september 2019
Mannen hävdar att han glömde skäggvaxet i fickan.
Mannen hävdar att han glömde skäggvaxet i fickan.Foto: Karin Olander / TT

En man i 25-årsåldern hamnade i inköpsbryderier på Ica Maxi i slutet av maj. Köpa en burk skäggvax för 139 kronor, eller inte?

Just då ringde hans mobil och eftersom han blev distraherad lade han skäggvaxet i fickan. Enligt mannen blev han varse burken först när han passerade larmbågarna, som gav utslag.

Annons

”Precis som om man har en snusburk i fickan känner man av att den finns där i början, men vänjer sig sedan och märker då inte längre av den”, förklarar mannen.

Vaxburken är dock dubbelt så stor som en snusdosa och tingsrätten tror inte på mannens förklaring. Han döms till 1 500 kronor i dagsböter för ringa stöld.

Andreas Lovén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons