Nyheter

Tågtrafiken över Öresundsbron stängs av i ett dygn

Malmö/Köpenhamn Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tågtrafiken över Öresundsbron kommer att stängas av i ett dygn från och med den klockan 13.00 den 16 mars, det meddelar Trafikverket. I stället kommer bussar att köra från Hyllie Station över Öresundsbron till Kastrups flygplats.

De som reser från Malmö C eller Triangeln behöver ta tåg till Hyllie och därefter byta till buss. Bussarna mellan Hyllie och Kastrup kommer att gå var femte minut mellan klockan 13 och 24. Under natten kommer de gå under fast tidtabell, det skriver Skånetrafiken på sin hemsida.

Mellan 02.45 och 05.20 på söndagsmorgonen kommer även Öresundstågen mellan Malmö och Lund att ställas in. Även där ersätter bussar. Resenärerna uppmanas att kontakta sina tågbolag för mer information.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.