Annons
Nyheter

Trump vill inte ha folk från ”skitländer”

USA:s president Donald Trump vill inte ha immigranter från "skitländer" till USA, hellre fler norrmän.
Det sade han vid ett möte i Vita huset.
USA • Publicerad 12 januari 2018
Foto: Carolyn Kaster

Trump blev irriterad när parlamentsledamöter vid ett möte i Ovala rummet talade om att skydda immigranter från Haiti, El Salvador och afrikanska länder, som en del av en partiöverskridande överenskommelse, skriver Washington Post.

– Varför kommer alla dessa människor från skitländer hit? sade Trump enligt personer som var med.

Annons

Trump föreslog sedan att USA skulle ta in mer folk från länder som Norge, vars statsminister Erna Solberg han träffade tidigare i veckan.

"Vissa politiker i Washington väljer att slåss för andra länder, men president Trump kommer alltid att slåss för amerikanerna", säger talespersonen Raj Shah i ett uttalande efter att tidningen först rapporterat om Trumps språkbruk.

"Precis som andra länder som har en meritbaserad immigration slåss president Trump för permanenta lösningar som gör vårt land starkar genom att välkomna dem som kan bidra till vårt samhälle, få vårt samhälle att växa och anpassa sig", står det i uttalandet.

Tidigare i veckan meddelade USA:s regering att tillfälliga uppehållstillstånd för nästan 200 000 salvadoraner ska återkallas.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons