Annons

Väntade segrar för stornationerna i EM

Favoriterna levererade.
Kroatien, Spanien och Tyskland tog alla väntade segrar när handbolls-EM drog i gång.
Handboll • Publicerad 9 januari 2020
Tysklands Kai Häfner satte fem mål mot Nederländerna.
Tysklands Kai Häfner satte fem mål mot Nederländerna.Foto: Ole Martin Wold/NTB Scanpix/TT

Kroatiske storstjärnan Luka Cindric visade vägen direkt och blev målbäst i premiären mot Montenegro, som Kroatien vann med 27–21.

Den 26-årige mittnian ses som en av världens bästa och svarade för sex mål. I somras bytte han klubb från Kielce, Polen, till spanska Barcelona där han varit med och lett spanjorerna till gruppledning i Champions League med nio segrar på tio matcher hittills.

Annons

EM-turneringens skyttekung så långt hittas dock i Vitryssland. Cindrics förre lagkamrat, Kielce-stjärnan Artsem Karalek, hade stor show mot Serbien och stänkte in nio mål i segern med 35–30 i grupp A.

I grupp C hade Tyskland inledningsvis problem med EM-debutanten Nederländerna, som hängde i fram till paus innan tyskarna – EM-vinnare 2016 – visade klass och sprang ifrån till 34–23.

Därmed tar Tyskland en tidig ledning i gruppen, före regerande mästaren Spanien som slog Lettland med 33–22.

EM spelas i år i Sverige, Norge och Österrike. Det inledande gruppspelet avgörs i Göteborg, Malmö, Wien, Graz och i Trondheim (två grupper). Mellanrundorna spelas i Malmö respektive Wien, finalspelet avgörs i Stockholm.

Sverige spelar sin första match, mot Schweiz i Göteborg, på fredagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons