Annons
Nyheter

Ung man rånad och grovt misshandlad

En man har misshandlats och rånats av två personer i ett skogsparti i Kristianstad under torsdagskvällen. Polisen söker nu signalement på gärningsmännen.
Kristianstad • Publicerad 27 juli 2017 • Uppdaterad 28 juli 2017

Vid 22.50 på torsdagskvällen larmades polis till Österäng i Kristianstad. En man i 18-årsåldern hade påträffats vid Sjövägen och snart stod det klart att den unge mannen utsatts för brott.

Tidigare uppgifter har talat om tre gärningsmän men det kan även röra sig om två. Männen ska ha misshandlat och rånat 18-åringen på mobiltelefon, jacka och kontanter.

Annons

– Vi har i nuläget inga misstänkta eller gripna för brottet, säger Martin Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Tillvägagångssättet är hänsynslöst.

– Han blir nedslagen bakifrån och faller till marken. Väl på marken fortsätter de att sparka, bland annat mot huvudet, säger Kim Hild, pressinformatör hos polisens ledningscentral.

Den rånutsatte blev förd till sjukhus för kontroll.

Polisen uppmanar eventuella vittnen att kontakta polisen om de observerat något, då man i nuläget inte har några signalement på gärningsmännen.

– Det rör sig alltså om skogspartiet strax norr om skolan på Österäng, mot Kulltorp. Det vore jättebra att veta om någon gått förbi vid 22.50 och som kan ha sett något, säger Martin Larsson.

Ärendet rubriceras som rån och grov misshandel.

Foto: Adam Wrafter/SvD/TT
Jonatan Andersson
Leo Pettersson
Annons
Annons
Annons
Annons