Annons

Världsstjärnan skänker 27 miljoner vid vinst

Världssjuan Alexander Zverev har avlagt ett löfte.
Vinner han Australian Open så skänker han prischecken på 27 miljoner kronor till hjälparbetet för skogsbränderna i Australien.
Tennis • Publicerad 21 januari 2020
Alexander Zverev.
Alexander Zverev.Foto: Dita Alangkara/AP/TT

Tillsammans med spelare som Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev och Dominic Thiem nämns Alexander Zverev som en av de unga utmanarna till den ständiga topptrion bestående av Rafael Nadal, Novak Djokovic och Roger Federer.

Någon grand slam-titel har han hittills aldrig vunnit – men om han skulle gå hela vägen i årets upplaga av Australian Open kommer det inte göra honom en krona rikare.

"Bättre användning"

Annons

Efter vinsten i den första omgången, i tre raka set mot italienaren Marco Cecchinato, lovar tysken nämligen att han – om han vinner turneringen – kommer skänka den rekordhöga prissumman på 27 miljoner kronor till förmån för hjälparbetet efter de förödande skogsbränderna i sydöstra Australien.

– Uppenbarligen så är jag mer lyckligare lottad än vad andra människor kanske är. Varenda cent kan hjälpa det australiska folket, de australiska djuren och den australiska naturen rent generellt, säger Zverev och fortsätter:

– Om jag vinner Australian Open så kommer jag vara den lyckligaste personen på planeten. Jag tror att pengarna kommer komma till mycket bättre användning om de hamnar i händerna på folk som vet hur de ska spenderas och hur de kan hjälpa andra.

Garanterar pengar

Zverev har dock inte visat upp sin bästa form inför turneringen, som bäst nått kvartsfinal i en grand slam tidigare och är såldes knappast någon favorit att stå som slutsegrare i Melbourne.

För att säkerställa att han bidrar med någonting över huvud taget garanterar han därför att donera 10 000 dollar (cirka 95 000 kronor) för varje match han vinner.

Zverev möter i den andra omgången 98-rankade vitryssen Egor Gerasimov.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons