Annons

Woods vill spela OS – drömmer om guld

Golf • Publicerad 12 juni 2019
Tiger Woods berättade att han vill vinna OS-guld, under en presskonferens inför veckans US Open.
Tiger Woods berättade att han vill vinna OS-guld, under en presskonferens inför veckans US Open.Foto: Chris Carlson/AP/TT

Tiger Woods jagar golfkarriärens 16:e major i veckans US Open på Pebble Beach i Kalifornien. Men amerikanen drömmer även om en annan triumf – vid OS i Tokyo nästa sommar.

– OS-guld vore en otrolig bragd. Det vore häftigt om jag fick chansen att representera USA i de olympiska spelen, säger han på en presskonferens inför torsdagens inledande US Open-runda.

Annons

Skadedrabbade och skandalomsusade Woods var inte med när golfen gjorde återkomst på OS-programmet i Rio de Janeiro för tre år sedan. 2019 har varit Woods stora återkomstsår till den stora golfscenen, i april vann 43-åringen US Masters på Augusta i Georgia – hans första major på knappt elva år.

– Jag vet inte hur många gånger jag får chansen (att spela ett OS). Nästa gång (i Paris 2024) kommer jag att vara 48 år.

OS i Tokyo arrangeras 24 juli–9 augusti 2020.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons