Open

Skönhet på resa

Open Artikeln publicerades
Startpaket Exuviance som passar en känslig hud med Gentle Cleansing Creme, Soothing Toning Lotion, Sheer Refining Fluid, Evening Restorative Complex, Deep Hydration Treatment, Retexturing Treatment, Heel Reapir, Vespera Bionic serum, Bionic Oxygen Facial, Triple Microdermabrasion och Hydrating Eye Complex, 265 kr. 15 bilder
Startpaket Exuviance som passar en känslig hud med Gentle Cleansing Creme, Soothing Toning Lotion, Sheer Refining Fluid, Evening Restorative Complex, Deep Hydration Treatment, Retexturing Treatment, Heel Reapir, Vespera Bionic serum, Bionic Oxygen Facial, Triple Microdermabrasion och Hydrating Eye Complex, 265 kr.

Det finns ett bra utbud av småförpackningar att ha med sig på resa. Framförallt finns det gott om salongsprodukter med dina vanliga krämer i mindre förpackningar.

Om du vill testa nya produkter eller ett nytt märke kan ju mindre förpackningar vara en bra start.

Vill du packa lite mer klimatsmart så välj tomma reseförpackningar och fyll på med det du behöver ha med.

Med liten packning, är det smart att ta med produkter som går att använda till flera olika saker. Ett bra exempel är Rituals Foaming Shower gel som funkar lika bra som raklödder som duschkräm.

Mandel-, jojoba- och kokosolja är också produkter som går att använda till mycket, allt från att smörja in sig med, till i håret och att tvätta sig med. Ett smart sätt att både peela och smörja in kroppen på, är att gå över hela kroppen (inte ansiktet) med en rejäl klick kokosolja på en skrubbvante. Avsluta med att duscha av överflödet. Vill du ha mer peelingeffekt så blanda kokosoljan med strösocker.

Vill du minimera packningen ännu mer så kan du också använda oljorna vi tipsar om istället för raklödder.

Den bästa investeringen inför en solresa eller efter och under många timmar på ett plan är en riktigt bra mask. Väljer du en krämmask så kan du köra den under själva flygningen.

När man frågar skönhetsredaktörer och kändisar om deras bästa resetips (framförallt på långflygningar) så är det att fylla på med fukt. Dricka mycket vatten, smörja in sig och gärna lägga en mask som du masserar in ordentligt. Lite lätt puder ovanpå masken tar bort det blanka. Andra kändisfavoriter är att spraya7 rosenvatten (Cara Delevingne), ansiktsolja (Cate Blanchett) och rejält med fuktkräm efter ansiktsmask (Gwyneth Paltrow).

När du packar ditt handbagage för att flyga så tänk på reglerna som gäller för att ta med vätska. Dit räknas tandkräm, ansiktskräm, mask läppglans och mascara.

Full koll på hur mycket du kan ta med dig och hur det ska vara packat hittar du på www.transportstyrelsen.se

P.S. Rituals, Åhléns, Lyko, Body Shop, apoteken, Hälsokostbutiker, skönhetssalonger och frisörer är ställen där det oftast finns bra utbud av reseförpackningar.