Osby

Osby har fått en ny oas

Osby Artikeln publicerades

Osby bowlingscenter invigdes på söndagen, efter en första renovering. Det ultravioletta ljuset från taket är en nyhet, liksom att hallen har fått fullständiga rättigheter.

– Det har gått väldigt bra, det har varit fullt hus från början till slut, säger delägaren Richard Landén och berättar att barn och ungdomar upp till 16 år har fått prova på banorna gratis under invigningen.

– Och de har kunnat fråga oss hur de ska hålla och kasta kloten.

Det ultravioletta ljuset i taket demonstrerades också.

  – När vi kör discobowling innebär det att allting blir självlysande, från klot och käglor till banor och kläder. Det är rätt så nytt och alla hallar har inte det, för det är en rätt så stor investering, berättar Richard Landén.

  Han och kompanjonen Jim Lindstrand tog över hallen den 1 januari förra året och renoveringen inleddes den 29 december. Bland annat har hallen fått nya klot, nya rännor, nya skor och automatiska staket, så kallade bumpers.

  Staketen gör att både barn och vuxna kan spela på samma bana, eftersom staketen gör det lättare för barnen att träffa käglorna.

  Kommunen har bidragit med 1,3 miljoner och ägarna har själva satsat drygt 100 000 kronor. Den 19 januari öppnade de igen.

  – Det har gått bra, antalet besökare och anställda ökar, berättar Richard Landén.

  I dag har centret två anställda och i snitt 5 000 besökare i månaden.

  – Nytt för i år är också att vi har fullständiga rättigheter, framhåller han och berättar att köksdelen står på tur att renoveras till sommaren.

  Då blir det också en ny reception och en minibar på bowlingcentret.