Nya regler sedan nyår

Östra Göinge Artikeln publicerades
Kulturhuset i Broby, där biblioteket finns.
Foto: Bosse Nilsson
Kulturhuset i Broby, där biblioteket finns.

Sedan den 1 januari är det samma avgifter för alla bibliotek i Skåne Nordost. Det innebär alltså bibliotek i kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Hörby och Bromölla.

Lån av samtliga medier (böcker, ljudböcker, strömmande ljudböcker, filmer och så vidare) är kostnadsfritt på biblioteken, men en avgift tillkommer om lånat material blir försenat eller försvinner. Dessa avgifter är förändrade sedan årsskiftet.

Kristianstads kommun uppger att förseningsavgifter för barnmedier nu tagits bort. Förseningsavgifter för samtliga vuxenmedier är fem kronor per dag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.