Scout

Hallå där Charlotta Bengtsson

Scout Artikeln publicerades

Charlotta Bengtsson från Åhus vars bok ”En känsla av Skåne” kommer ut under världsscoutjamboreen med text på svenska, engelska och tyska.

Varför behövs det en ny bok om Skåne?
– Jag fick höra av en bokhandlare att det råder brist på böcker om Skåne på olika språk. Eftersom jag älskar böcker och tycker att Skåne är fantastiskt vackert beslöt jag mig för att själv ta tag i saken.

– Det vore ju synd att missa chansen att marknadsföra Skåne nu när vi får besökare från 150 olika länder.

Hur skulle du själv beskriva boken?
– Till skillnad från många andra guideböcker som är fullspäckade med text har jag valt att lyfta fram fotot. Den är mer tänkt som en coffee table-bok.

– Jag har inte haft ambitionen att göra en heltäckande bok med alla sevärdheter utan har gjort små nedslag och ger glimtar av den stora spännvidd av upplevelser som vårt landskap bjuder på, kända såväl som mindre kända. Skåne rymmer ju stora kontraster av natur, konst och arkitektur.

– Min förhoppning är att de många och stora bilderna kommer att inspirera både besökare och invånare att ge sig ut på upptäcksfärd. Kanske kan boken också tjäna som ett minne för turister att ta hem.

Kan du ge ett exempel på okänt smultronställe?
– Här i nordost kanske inte många känner till konstverket Kärleksbron vid Baske strandängar. Men efter att ha plöjt igenom hela flyttkartonger med biblioteksböcker om Skåne har min nyfikenhet också tagit mig till många andra underbara ställen som jag själv inte visste fanns.