Annons

Mardrömsgrupp för IFK Kristianstad i Champions League: ”Sju svinbra lag”

Lotten var inte på IFK Kristianstads sida när Champions League lottades på fredagseftermiddagen.
– Sju svinbra lag, säger IFK:s avgående klubbchef Nikolas Larsson, som var på plats på lottningen i Wien.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 29 juni 2018
Stig-Tore Moen Nilsson och hans IFK spelar i Champions League även till hösten.
Stig-Tore Moen Nilsson och hans IFK spelar i Champions League även till hösten.Foto: Tommy Svensson

Till hösten drar IFK Kristianstad i gång sin fjärde raka Champions-League kampanj. Och IFK är återigen med i de två toppgrupperna där de största och hetaste klubbarna finns med.

De tre första säsongerna tog resan slut i gruppspelet, men skam den som ger sig. I våras bröt IFK mönstret och tog sig till åttondelsfinal där tyska Flensburg blev övermäktigt.

Annons

Nu laddar IFK för en ny häftig resa i Europa. Men lottningen till gruppspelet kunde ha varit roligare för IFK Kristianstad.

IFK fick en bustuff lottning, eller vad sägs om Vardar, Kielce, Barcelona, Vezsprem, Montpellier, Rhein-Neckar Löwen och Meshkov Brest.

– Roligt att vi får så många fantastiska lag till Kristianstad, men det är tuffast möjliga grupp. Det finns många lag att slå. Det är sju svinbra lag, säger IFK Kristianstads avgående klubbchef Nikolas Larsson på telefon från Wien.

– Jag hade gärna hamnat i den andra gruppen där vi hade fått möta PSG, Flensburg, Skjern och så vidare.

Makedoniska Vardar var med i Final Four i våras och franska Montpellier blev överraskande mästare efter finalseger mot Nantes. Montpellier har dessutom värvat förre IFK-spelaren och mittsexan Fredric Pettersson inför den kommande säsongen.

Montpellier överraskade alla i våras och tog hem Champions League-titeln efter finalseger mot Nantes.
Montpellier överraskade alla i våras och tog hem Champions League-titeln efter finalseger mot Nantes.Foto: Federico Gambarini

Barcelona söker revansch efter en svag säsong i Champions League i fjol. Samma gäller för ungerska Vezsprem som har IFK-koppling med assisterande tränaren Björn Sätherström. Huvudtränare för Vezsprem är ju som bekant Ljubomir Vranjes. Tyska storlaget Rhein-Neckar Löwen med Jerry Tollbring i laget vill nå högre höjder i Champions League den här säsongen och så svårspelade Meshkov Brest från Vitryssland. Det blir något att bita i för IFK.

Förre IFK-ledaren Björn Sätherström.
Förre IFK-ledaren Björn Sätherström.Foto: Tommy Svensson

Noterbart är att IFK aldrig blir av med Rhein-Neckar Löwen och Vardar i gruppspelet. Sedan IFK:s inträde i Champions League, säsongen 2015/2016, har laget ställs mot de båda storklubbarna.

Den första omgången av Champions League spelas mellan den 12-16 september.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons