42 år sedan IFK Kristianstad besegrade Stavsten i Trelleborg

Sport • Publicerad 8 mars 2002

196021/2 Stavsten–IFK Kristianstad 17–26

IFK var klart bättre än Stavsten och storsegern var klart rättvis. Bäst i IFK var åttamålsskytten Rune Johnsson, som enligt referaten, gjorde ”tre verkliga strutar” i den andra halvleken.

1961 17/2 Stavsten–IFK Kristianstad 19–17

Första IFK-förlusten mot Stavsten. Det var IFK:s första förlust den säsongen men det hindrade ändå inte laget att ta steget upp i division II. Trots att IFK tog ledningen i början av matchen gick Stavsten om och ledde resten av matchen.

1995 10/11 Stavsten–IFK Kristianstad 25–23

Dåligt IFK-försvar ställde till det och att Marinko Kurtovic storspelade hjälpte inte. Han överglänstes av Niclas Gonzales i hemmamålet som var lysande och plockade allt och lite till. Stavsten ledde i paus men IFK vände i den andra men med många tekniska fel skänkte IFK bort segern.

1996 9/10 Stavsten–IFK Kristianstad 31–31

Den match som IFK varit närmast att vinna. Laget ledde med 31–28 när sju minuter återstod. Men fler IFK-mål blev det inte och målvakten Matts Karlsson hamnade i blickfånget sedan han kvitterat i slutsekunderna.

1998 8/1 Stavsten–IFK Kristianstad 25–23

När Marinko Kurtovic lämnat för proffsspel i Spanien och Adam Nouno skadade tummen tvingades David Åström ställa sig i målet halvskadad. Åström var godkänd men de övriga IFK:arna var under isen och förlusten var ett faktum.

15/11 Stavsten–IFK Kristianstad 39–23

Den första av säsongens två storförluster för IFK. Redan i paus var IFK avsågat då man hamnat i underläge med 9–20. IFK:s spel var bedrövligt och efter matchen kallade domaren Stefan Silferberg deras spel för B-pojksverksamhet.

1999 28/1 Stavsten–IFK Kristianstad 47–15

IFK-historiens största förlust. Veteranen Joachim Stenbäcken sa: ”Under mina 25 år som handbollsspelare har jag alsrig varit med om något liknande”. Efter 15 minuter ledde Stavsten med 13–3 och sedan var det givetvis klappat och klart. Fredrik Svedebäck som bytt IFK mot Stavsten under säsongen blev bäste målskytt med nio mål.

2000 27/9 Team Stavsten–IFK Kristianstad 27–24

IFK mötte sammanslagningen Stavsten – Team Malmö matchen och spelades i Baltiska Hallen. IFK hamnade i underläge med 7–14 men gjorde en fin uppryckning, men det räckte ändå inte.

2001 21/2 Team Stavsten–IFK Kristianstad 27–22

Ett mediokert skytte gjorde att Stavstens målvakt Thomas Drivstedt kunde glänsa med 25 räddningar. En ganska slätstruken match från IFK:s sida men där Björn Lidnbergh gladde.

Källa: Kristianstadsbladets arkiv, Alf Braun.