Åhus friidrottare bara nära SM-medaljerna

Två fjärdeplatser och en femteplats. Åhus Friidrott hade inte marginalerna på sin sida när junior-SM avgjordes.
Sport • Publicerad 30 augusti 2011

David Johansson hade vissa förhoppningar om en medalj i spjut – men han blev bokstavligen talat blåst på medaljen.

För i rak motvind så dog spjuten och trillade ner alltför tidigt. Vinnaren Kim Amb, Bålsta, som på senior-SM kastade 80,09 gjorde nu 71,54.

– Men det skall gå att kasta långt i sådana här förhållande också, sa David innan start.

– Va, sa jag det.

Ja, det gjorde han. Både sa det och gjorde det.

–  Men jag ville kasta lite längre ändå – ett par meter till hade nästan räckt till brons.

Det blev 61,07 för David och med det får han klart godkänt.

–  Det var en meter från mitt pers...men jag har två år kvar i klassen. Så jag får ta revansch på dom nästa år.

Dessutom var Fanny Sundqvist, Åhus FIK, fyra på 1 500 meter i F17-klassen med tiden 5,45.89. I en riktigt jobbig final med starka vindar, som förmodligen var ett värre hinder än dem som funktionärerna hade placerat ut runt banan.

Vann loppet gjorde Tova Eurén-Magnusson från Göteborg på 5,02.19.

Fannys klubbkompis Sara Svensson noterade 64,43 på 400 meter häck. En tid som räckte till en fjärdeplats. Det krävdes 62,15 för en plats på pallen. Vann finalen gjorde Sara Bley från Tjalve på 60,30.

Johanna tvåa

Johanna Nilsson, som tidigare tävlade för KFUM Kristianstad, imponerade stort i sitt första längdhopp som mätte 5,80 i K22-finalen.

Det visade att det skulle bli en riktigt bra tävling. Johanna, som numera tävlar för Mölndals AIK, noterade 5,84 och det räckte till en fjärdeplats, där det krävdes 5,95 för att ta brons och ytterligare en centimeter för ett silver.

Men åt vinnaren Malin Olsson, MAI, var det inget att göra i och med att hon hoppade hela 6,21.