Annons

Åhus hade trevligt i Trelleborg

Åhus Handboll hade en trevlig torsdagskväll i Trelleborg. För andra gången den här säsongen besegrade man HBK Trelleborg och närmade sig därmed lagen ovanför kvalstrecket.
Handboll • Publicerad 15 februari 2018
Eric Jönsjö och Åhus tog en tung seger i Trelleborg.
Eric Jönsjö och Åhus tog en tung seger i Trelleborg.

Åhus HB har haft en motig säsong så här långt. Men i de båda matcherna mot Trelleborg har man presterat på topp.

– De passar oss. De spelar ett niometersspel med tydliga rörelser och vi kan stå där bak med vårt försvar och styra spelet dit vi vill. Sen är deras svaga punkt målvakterna och det utnyttjar vi bra, vi hade en hög procent i den här matchen, säger Henrik Alvesson, tränare i Åhus.

Annons

Åhus gick tunt på folk och niometersduon Hampus Nilsson och Anton Andersson drog ett tungt och nyttigt lass. Vid 27–27 och fyra minuter kvar gjorde Åhus tre raka mål och Eric Jönsjös 30–27 med 1.27 kvar blev matchavgörande. Åhus har nu bara två poäng upp till Lågan och Hultsfred (båda har en match mindre spelad än Åhus) på säker mark.

– Det känns som att vi är på gång. Vi har städat bort de tekniska felen och det har betytt hur mycket som helst, säger Henrik Alvesson.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons