"Beta" osäker på framtiden – Berglund helt oförstående

Sport Artikeln publicerades

Elisabet Gunnarsdottír, tränare för damallsvenska Kristianstads DFF, har kontrakt även över nästa säsong. Men redan nu är hon tveksam till hur klubben agerar.

– Det har varit två jobbiga år. Och jag vet inte ens om klubben vill att jag ska fortsätta efter mitt kontrakt går ut. Andra klubbar hade säkert tagit den diskussionen, säger Gunnarsdottír, som har fått förfrågningar från annat håll.

– Ja, det har jag. Men jag vill inte att mina spelare pratar med andra klubbar under pågående säsong och då gör inte jag det heller. Men för att vara kvar vill jag se förändringar i klubben.

KDFF:s sportchef Ulf Berglund blir förvånad när han hör att tränaren upplevt åren som jobbiga.

– Det har ju hon varit helt införstådd med. När vi skrev ett nytt tvåårskontrakt i november så visste hon ju om att vi hade en stram budget. Det kan knappast ha kommit som en nyhet för henne, säger Berglund och fortsätter:

– Det är ju möjligt att det finns en viss besvikelse när inte laget har vunnit på tio matcher. Det är kanske därför hon uttrycker sig så. Vi har i alla fall inte gett henne en falsk arbetsbeskrivning.

Vad händer om hon lämnar klubben efter säsongen? Är ni förberedda?

– Vi sitter inte i sjön utan det finns alltid lösningar. Det finns redan ett bra tränarteam i klubben.

Har hon någon särskild klausul som säger att hon får lämna före kontraktet går ut?

– Nej, men hon kan ju lämna om hon inte vill vara kvar. Det är samma typ av kontrakt som Antonia Göransson hade, säger Berglund, och syftar på att Göransson, numera i Hamburg, hade ett kontrakt som sträckte sig över 2011.

Samtidigt menar sportchefen att man lyssnar på tränaren:

– Efter säsongen får vi utvärdera vad som kan bli bättre nästa år, säger Ulf Berglund.