Annons

BK Söder tokdominerar – klart för elitseriekval

BK Söder fortsätter att leverera. Nu är laget återigen klar för elitseriekval.
– Det känns otroligt skönt, säger stjärnan Pernilla Håkansson.
Kristianstad • Publicerad 18 mars 2018
Pernilla Håkansson levererade som vanligt.
Pernilla Håkansson levererade som vanligt.Foto: Bosse Nilsson

BK Söders damer var ute på roadtrip under söndagen. Först en resa upp till Linköping på 35 mil där det väntade match mot LDBS Zorita. Ett segstartat Söder hade stora problem i matchinledningen och det skiljde ”bara” tre poäng till Söders fördel inför den fjärde och avslutande serien.

Då visade Söder klass och krossade Zorita med 5–0 i serien och vann totalt med 14–6.

Annons

– Det var lite vanskligt i början och det kändes inte som att det skulle komma en femnolla i den sista serien, men vi löste det, säger Söderstjärnan Pernilla Håkansson.

Från Linköping väntade en ny söndagstur. Den här gången till Nässjö, 16 mil från Linköping. Halvvägs in i fajten mot förre Söderspelaren Ida Elofssons BK Högland F var Söder illa ute och hade ett underläge på två poäng (4–6). Men serieledaren visade varför man vinner hela tiden. Det blev smått osannolika 9–1 och en totalseger med 13–7.

– Banorna förändrades efter den första serien och vi hade svårt att hantera det. Men vi reste oss snabbt. Vi har en fantastisk lagmoral i laget och peppar varandra hela tiden, säger Håkansson som ledde sitt lag i båda matcherna.

Söndagens segrar innebär att BK Söder återigen är klart för elitseriekval där det är kvalsteg som behöver överlevas för att kunna kvittera ut en elitseriebiljett. I fjol föll Söder i det sista kvalsteget.

– Det känns otroligt skönt och det visar att vi är minst lika bra i som i fjol, om inte bättre. Det betyder en del för självförtroendet, säger Håkansson.

Dock är inte seriesegern i södra allsvenskan klar för Söder. Först väntar IFK Göteborg på hemmaplan den 7 april och i serieavslutningen väntar toppmöte hemma med nuvarande tvåan BK Calluna från Borås.

Då ska hemmasviten försvaras.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons