Men i slutändan var det Huddinge som drog det längsta strået och vann med 4–2.
Kristianstad • Publicerad 10 januari 2018
Joel Gistedt var en av KIK:s bästa spelare mot Huddinge.
Joel Gistedt var en av KIK:s bästa spelare mot Huddinge.Foto: Bosse Nilsson

Många trodde att KIK skulle få det jobbigt i matchinledningen mot målglada serieledaren Huddinge i Björkängshallen.

Men det var KIK som inledde matchen piggast och tryckte ner Huddinge i egen försvarszon.

KIK fick också utdelning för sitt hårda jobb. Sex minuter in i matchen kunde Herman Hansson styra in Tobias Björklunds höstlöv från blålinjen. Efter målet fortsatte KIK att ösa på framåt och hade ett par hyggliga chanser.

Men ju längre in i perioden vi kom desto bättre blev Huddinge. Men när Huddinges Henrik Nyberg blev utvisad för en hög klubba med två och en halv minut kvar av perioden fick KIK lite andrum – trodde man. För i stället för ett 2–0-mål kunde Huddinge kvittera efter att Troja/Ljungby-lånet Tobias Törnkvist tappat pucken i mittzon.

Poängligaledaren Patrik Kallmert snodde åt sig pucken och fick friläge och var iskall när han placerade in pucken förbi KIK-keepern Joel Gistedt.

Den andra perioden var mållös och händelsefattig.

Desto mer hände i den tredje perioden. Det började med att KIK återigen tog ledningen efter att Fredrik Hanssons backhandpassning styrdes in i mål via en Huddingeback.

KIK höll ledningen i fem minuter – då Måns Krüger styrde in förre KIK-backen Eric Backmans skott från blålinjen.

Matchen stod och vägde och det såg ut att gå mot förlängning. Då hände det som inte fick hända för KIK.

Forwarden Marcus Sirén schabblade med pucken i egen zon och Huddinge kunde ta tillvara på slarvet. Rasmus Dahlberg-Karlsson kunde styra in 3–2 förbi en chanslös Joel Gistedt i KIK-målet med två och en halv minut kvar av perioden.

I slutskedet av matchen chansade KIK genom att plocka ut Joel Gistedt – det chansningen höll inte. i stället kunde Huddinges Joakim Hällerström sätta 4–2 i öppen kasse.