Blytung seger för Bromölla

Kristianstad Artikeln publicerades
Moa Pettersson var en av målskyttarna när Bromölla besegrade Stattena.
Foto:Tommy Svensson
Moa Pettersson var en av målskyttarna när Bromölla besegrade Stattena.

Ifö/Bromölla IF hämtade sig snabbt efter nationaldagssmällen mot Asarum. Bromölla vann sexpoängsmatchen hemma mot Stattena med 3–2.

– Den här segern är guld värd för oss, säger Bromöllatränaren Jens Pettersson.

Ifö/Bromölla IF–Stattena IF 3–2 (1–0)

Målen: 1–0 Ebba Axelsson (13), 1–1 Cecilia Månsson (48), 2–1 (60) Moa Pettersson, straff, 3–1 Lina Svensson (63), 3–2 Stephanie Petersson (83).

Det blev seger i sexpoängsmatchen mot Stattena för Ifö/Bromölla IF i damettan. Segern innebär att Bromölla distanserar sig från Stattena under strecket och har nu tio poäng tillgodo.

– Den här segern är guld värd för oss. Jag tycker att det är ruskigt starkt av tjejerna att resa sig efter matchen mot Asarum (1–5) i tisdags, säger Bromöllas tränare Jens Pettersson.

Bromölla fick en fin start på matchen, redan efter en kvarts spel kom ledningsmålet då Ebba Axelsson bjöd på en mörsare rakt upp i ena krysset.

– Jag tycker att vi ägde den första halvleken. Vi var tajta i försvarsspelet och släppte inte till många målchanser. Vi lyckas även bra med det offensiva spelet, säger Pettersson.

I början av den andra halvleken kvitterade Stattena, men det tog inte lång tid förrän Bromölla replikerade genom Moa Petersson, som var säker från straffpunkten.

Ett par minuter senare skickade Lina Svensson in ett långskott i mål till 3–1.

Med halvtimmen kvar att spela såg Stattena ut som ett slaget lag. Men Helsingborgslaget sprattlade till mot slutet av matchen. Stattena lyckades få in en reducering med drygt tio minuter kvar att spela, men mer än så blev det aldrig.

– Det blev lite nerv mot slutet, men vi lyckades hålla ut. I dag var det kollektivet som gjorde det, säger Jens Pettersson, som fick se skyttedrottningen Nadja Andersson bli utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort.

Nadja Andersson är avstängd i nästa match mot IS Halmia.