Bromölla bara vinner och vinner: Vi fick kriga stenhårt

Kristianstad Artikeln publicerades
Hampus Lundquist.
Foto:Bosse Nilsson
Hampus Lundquist.

Toppen mot botten.

Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

– Jag är jättenöjd med att vi vann, men vi fick kriga stenhårt, säger Bromöllatränaren Hampus Lundquist efter 3–1-segern borta mot Saxemara.

Saxemara IF–Ifö/Bromölla IF 1–3 (0–0)

Målen: 0–1 Calle Nilsson (50), 0–2 Kim Thörnberg (59), 0–3 Calle Nilsson (62), 1–3 Adam Larsson (67).

Serieledaren Ifö/Bromölla IF gjorde vad man skulle i bortamatchen mot bottenlaget Saxemara IF. Men det var ingen enkel resa för Bromölla. Efter 45 minuter var ställningen 0–0 och Bromöllas tränare Hampus Lundquist var bekymrad.

– Det var en svårspelad plan och vi hade ett hafsigt passningsspel. Saxemara gjorde det svårt för oss, säger Lundquist.

Men Bromöllatränaren fick fart på sitt gäng i andra halvlek. Inom en tolvminutersperiod gjorde Bromölla tre mål och gick fram till 3–0. Calle Nilsson gjorde första målet, det andra från Kim Thörnberg var en riktig pärla, en projektil rakt upp i krysset från 30 meter håll. 3–0 satte Calle Nilsson.

– Vi ökade tempot och spelade enklare. Kul att Calle fick göra två viktiga mål. Han har mycket i sig, jag hoppas att de här målen kan sätta extra fart på honom.

Bromölla slappnade av efter sina tre snabba mål och Saxemara tilläts reducera, men kom aldrig närmare än så.

– Vi bjöd in dem i matchen, och de hade ett rätt så hårt tryck mot oss på slutet. Vi fick kriga stenhårt. Jag är jättenöjd med att vi vinner, säger Hampus Lundquist.

Segern var Bromöllas tolfte på femton matcher. I nästa match, hemma mot Gransholms IF, är mittbacken Andreas Johansson avstängd.