C4 Lions drar sig ur – igen

Sport Artikeln publicerades

I oktober förra året bestämde sig C4 Lions för att lägga ner den aktiva verksamheten. Kort därpå kom nya besked – att klubben skulle fortsätta ha ett lag i seriespel. Men nu är det definitivt klart att Lions avstår från seriespel i år.

Turerna har varit många kring C4 Lions efter fjolårssäsongen. När ungdomsföreningen Kristianstad Predators bestämde sig för att inleda en seniorsatsning såg inte Lions någon möjlighet att ha kvar sitt division I-lag.

Men bara dagar efter det beskedet gjorde klubben en kovändning och bestämde sig för att trots allt satsa vidare. En satsning som nu alltså uteblir.

– Vi har beslutat att avstå från seriespel den här säsongen på grund av spelarbrist, säger tränaren Patrik Bill, som fram tills alldeles nyligen ändå varit inställd på att köra vidare.

– Vi har hela tiden utgått från att köra på, även om vi hade det lite tufft under delar av fjolåret också, säger han.

Men när fler och fler spelare slutade av olika anledningar gick det till sist inte att fortsätta. Därför blir det heller inget lag i seriespel under 2011 när klubben firar 25-årsjubileum.

– Det är alltid bittert att ta ett sånt här beslut, särskilt om man ser till just den synvinkeln. Men man måste vara ärlig mot sig själv. Hade vi ställt upp och sen tvingats dra oss ur så hade vi kanske förlorat ännu mer på det, säger Patrik Bill.

Klubbens gamle ordförande Stefan Schwarz slutade nyligen och ersattes av Martin Andrén. Och C4 Lions kommer fortsätta att existera samtidigt som man hoppas på en nysatsning redan till nästa säsong.

– Det här kommer inte göra att klubben försvinner på något vis. Vi får ta nya tag och kommer nyrekrytera för att komma tillbaka nästa år, säger Bill.

Under den kommande säsongen finns ett 15-tal spelare kvar i C4 Lions. En del har flyttat eller trappat ner, men de allra flesta av dem kommer att lånas ut till andra klubbar i Skåne under säsongen.

Till nästa säsong är det tänkt att de utlånade spelarna ska återvända till C4 Lions.

– För de som verkligen vill spela är det bättre att göra så här. Nu kan vi samla krafterna samtidigt som vi känner att vi har en stomme som vi kommer bygga vidare på till nästa säsong.

Så en del av spelarna försvinner till konkurrerande Predators?

– Ja, folk får välja att spela var de vill. Det var några som var bittra på att det inte blev något och de kanske tar ett uppehåll. Men det måste vara klart till siste mars, då stänger övergångsfönstret.

Vad Patrik Bill själv kommer göra den här säsongen är inte klart. Han vill köra vidare med C4 Lions nästa säsong, men saknar inte alternativ det här året.

– Jag har fått en del förfrågningar, både när det gäller större och mindre tränarjobb. Sen kan det vara rätt skönt att ta ett sabbatsår också. Men ska jag köra vidare så lär det bli häromkring.

Har Predators hört av sig?

– Det är väl en av klubbarna som hört sig för ja.

Men oavsett beslut kommer Bill inte att försvinna helt från den amerikanska fotbollen. Sedan i fjol fungerar han som assisterande försvarstränare i landslaget för åldrarna 15-17.

– Nu kan man kanske lägga lite mer kraft på det. En väldigt rolig roll där man hela tiden jobbar med killar som vill framåt, säger Bill.