Annons

Edgren och Carlsson får förnyat förtroende

Kristianstads DFF fortsätter att ha med två spelare i A-landslaget. Både Mia Carlsson och Amanda Edgren finns med i Peter Gerhardssons trupp inför 2018 års första landskamp.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 12 december 2017
Amanda Edgren och Mia Carlsson
Amanda Edgren och Mia CarlssonFoto: / TT

Matchen borta mot 52-världsrankade Sydafrika den 21:a januari blir 2018 års första steg mot kommande utmaningar, så som Algarve Cup i Portugal i februari/mars och återstarten av VM-kvalet med match mot Ungern i april.

Fotbollslandslaget inleder dock resan dit utan en hel del tongivande namn.

Annons

Hedvig Lindahl får vila på hemmaplan i Chelsea och London och fokusera på kommande Champions League-spel, då en annan målvakt, möjligtvis Linköpingsnyförvärvet Hilda Carlén, får chansen mellan stolparna istället.

Nilla Fischer saknas av familjeskäl men väntas tillbaka till Algarve Cup. Fridolina Rolfö håller fortfarande på att återhämta sig till hundra procent från en skada, Julia Spetsmark ska acklimatisera sig till sin nya klubbmiljö i Manchester City och Marija Banusic har genomgått penicillinbehandling efter en lunginflammation.

Förutom de avbräcken är det en trupp både välbekanta och mindre landslagsbekanta namn som Peter Gerhardsson presenterade på tisdagens presskonferens.

Båda KDFF-spelarna Mia Carlsson och Amanda Edgren får förnyat förtroende. Edgren gjorde A-landslagsdebut mot Frankrike i slutet av november när hon hoppade in i 82:a minuten.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons