"Räcker inte till VM"

Kristianstad Artikeln publicerades

KDFF:s Mia Carlsson spelade de första 45 minuterna som vänsterback mot Norge. I andra halvlek fick hon från bänken se hur Sverige hämtade upp 0–2 till seger med 3–2.

– Godkänd insats av mig men det här räcker inte till VM, säger Mia Carlsson till Bladetsporten.

KDFF:s Mia Carlsson fick förtroendet från start i landskampen mot Norge i La Manga, Spanien. Hon gjorde en liten nervös start med först felpass och sedan en dålig bollmottagning.

– Klart man var lite nervös och det blev ju inte bättre för att man började med att slå hål i luften två gånger, säger Mia Carlsson till Bladetsporten.

– Men jag tyckte att jag spelade upp mig och det gick mycket bättre efter tio minuters spel, fortsätter hon.

  Hela det svenska försvaret hade en tung första halvlek mot Norge. Men Carlsson var inte inblandad i Norges två mål. De fick de svenska mittbackarna Nilla Fischer och Emma Berglund mer ta på sig.

  I 26:e minuten gjorde Isabell Herlovsen 1–0 sedan hon sprungit ifrån de svenska mittbackarna. I 33:e minuten gjorde hon 2–0. Denna gång överraskades Fischer och Berglund av en långboll, som Herlovsen sprang rätt på och hon lobbade in sitt andra mål över Carola Söberg, som stod i mål när förre KDFF:aren Hedvig Lindahl är skadad.

  – Det var två riktiga skitmål efter individuella misstag, även om det inte var jag som gjorde misstagen känner man alltid ett ansvar ändå, jag funderar på om jag skulle sett bollarna komma eller om jag skulle tagit djup snabbare, säger Mia Carlsson.

  Även om hon inte var direkt inblandad i något av målen, var det ändå hon, tillsammans med Emma Berglund, som fick gå ut i paus.

  – Pia (Sundhage, förbundskaptenen) sa bara att Thunis (Sara Thunebro) skulle in. Jag kände själv att jag gärna hade spelat 15 till 20 minuter till, jag hade mer i benen. Men jag är ju inte given och måste prestera för att få spela, säger Kristianstadsbacken, som ändå tyckte att hon gjorde en godkänd insats.

  – Men det är inte godkända insatser som räcker till VM, konstaterar hon.

  I andra halvlek fick Carlsson från bänken se hur det svenska spelet lyfte i andra halvlek.

  Kosovare Asllani reducerade till 1–2 i den 48:e minuten sedan veteranen Therese Sjögran frispelat anfallaren.

  Tolv minuter senare kom kvitteringen genom förre KDFF:aren Asllani sedan norske lagkaptenen Trine Rønning gett bort bollen några meter framför eget mål.

  Sedan avgjorde Lotta Schelin i den 78:e minuten när hon lurade norske målvakten Ingrid Hjelmseth.

  – Caroline Seger (som inte spelade) höll ett litet tal till oss i halvtid. Hon sa att nu hade vi chansen att visa mentalitet och styrka, för det är i sådana här situationer som vi kan hamna i i VM också. Det stärkte oss, berättar Mia Carlsson.

  – Vi lyckades döda deras anfall i andra halvlek, det var det vi inte lyckades med i första halvlek, säger Mia Carlsson.

  Detta var hennes tredje A-landskamp. Men det var inte mindre nervöst för det.

  – Jag var mer nervös i denna match än i de matcherna i USA. Det var så avlägset då. Nu var jag nervös för min familjs skull som kunde se det på tv, skrattar Carlsson.

  Hon är mittback i KDFF, men i landslaget har nu fått spela både vänsterback och defensiv mittfältare.

  – Det är lite annorlunda att spela vänsterback, jag är inte van vid att vara över mittlinjen så mycket. Men det är kul att de ser att man kan spela på flera positioner, det kan förhoppningsvis hjälpa mig, säger Mia Carlsson, som på onsdagen kommer hem till Kristianstad igen för att fortsätta försäsongen med KDFF.

  Sverige fortsätter förberedelserna inför VM i Kanada i sommar med landskamp mot Finland på bortaplan den 12 februari.