Annons

Christofer Svensson till EM

Brönnestadsskytten Christofer Svensson är klar för sitt första stora mästerskap på seniornivå. I början av augusti bär det av till Belgrad för 22-åringen.
Sport • Publicerad 9 juni 2011

– Riktigt roligt, säger den talangfulle skytten.

Christofer Svenssons långsiktiga mål är OS i Rio de Janeiro 2016. Men redan nu gör Svensson sitt första seniormästerskap. I går blev han uttagen till EM, efter en stabil uttagningstävling i Eskilstuna i helgen.

Annons

Svensson var en av fem skyttar som gjorde upp om de två återstående platserna i 50 meter 60 ligg. Rutinerade stjärnan Jonas Jacobsson var redan uttagen.

– Jag ledde de två första rundorna. Sen tappade jag lite i sista, men höll ändå ihop det hela vägen, säger Christofer Svensson, som delade förstaplatsen i Eskilstuna.

– Men jag tror att jag lyckats mer på de större tävlingarna och det var nog det som gjorde att jag blev uttagen.

Vem som får den tredje och sista platsen i Svenssons klass bestäms inte förrän efter världscuptävlingen i München om två veckor. En tävling där Christofer också kommer att delta.

INTERNAL INTERNAL
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons