Annons

CKC4 satsar på att bli bäst i Sverige

”Vi ska bli bäst i Sverige”. Orden är Patrik Jönssons – teamchef i CKC4. Klubben gör en stor elitsatsning med två lag där det kryllar av högklassiga cyklister.
Sport • Publicerad 5 december 2011
Det nya elitlaget. Team Trek Sweden Racing är en del av CKC4:s nya elitsatsning. Här tas en lagbild vid Åhus Strand av sportchefen Ola Karlsson. Foto: tommy svensson Foto: Tommy Svensson
Det nya elitlaget. Team Trek Sweden Racing är en del av CKC4:s nya elitsatsning. Här tas en lagbild vid Åhus Strand av sportchefen Ola Karlsson. Foto: tommy svensson Foto: Tommy SvenssonFoto: tommy svensson Foto: Tommy Svensson
Team Manager Patrik Jönsson, och de båda sportcheferna Gabriella Ekström och Ola Karlsson. Foto: Tommy Svensson
Team Manager Patrik Jönsson, och de båda sportcheferna Gabriella Ekström och Ola Karlsson. Foto: Tommy SvenssonFoto: Tommy Svensson

ÅHUS.. I helgen samlades CKC4:s två elitlag för en träningshelg i Åhus.

På plats fanns också Gabriella Ekström, nyrekryterad ledare till klubbens storsatsning. Ekström var expertkommentator på Svt under OS i Sydney 2000 och har sedan varit expertkommentator på Viasat i tio år.

Annons

– Men jag slutade med det för fyra år sen, tio år fick räcka, säger Gabriella Ekström när Kristianstadsbladet hälsar på inför lördagens träningspass.

Varför nappade du på CKC4:s erbjudande?

– Patrik (Jönsson) presenterade deras satsning för mig och jag tyckte att det lät både spännande och seriöst. Det här är en av de största satsningarna inom svensk cykel under de senaste åren, säger Ekström.

Ekström lämnade därför Nordic Eco i Vallentuna för CKC4:s två elitlag – det gamla Team Refero och det nya Team Trek Sweden Racing.

Två högklassiga lag där siktet är högt inställt.

– Vi siktar på SM-medaljer till våren, säger Patrik Jönsson, som är teamchef över de båda lagen medan Gabriella Ekström och Ola Karlsson båda fungerar som sportchefer.

Tunga namn

Och det finns givetvis fog för deras optimism inför nästa säsong.

Klubben har handplockat en rad vassa cyklister för att krydda sina två elitlag.

32-årige Johan Svensson är hämtad från Borås och är en riktigt duktig åkare.

Annons

– Han vann Sverigecupen i år, upplyser Patrik Jönsson.

Ett annan nyförvärv som sticker ut är Alexander Gingsjö som precis som Gabriella Ekström är hämtad från Nordic Eco i Vallentuna.

Gingsjö kom tvåa på årets linje-SM och fyra på tempo.

– Då slog han bland annat stora namn som Gustav Larsson och Thomas Lövkvist, säger Patrik Jönsson.

Men det är inte bara under 2012 som stordåden ska ske.

Tuff vinterträning

Den nya elitsatsningen är nämligen mycket långsiktig.

– Vi kan inte gräva ner oss om vi skulle stå där på SM utan pallplatser. Vi vet att vi har kapaciteten i de här lagen och jobbar vi bara seriöst och enligt planerna så kommer också resultaten, säger Gabriella Ekström, som betonade vikten av att trivas och ha roligt tillsammans.

– Och det har vi, tillägger hon snabbt.

Under vintern kommer cyklisterna att bygga upp sig och träna mycket styrka. Bara för att vara som bäst i vår när säsongen drar igång på allvar.

Räkna med att få höra mer av CKC4:s båda elitlag i framtiden.

INTERNAL INTERNAL
Kristianstadsbladet
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons