Annons

Domarnas svar till Tholin: Enda spelaren som visades ut

Inför den andra kvartsfinalen mot IFK Kristianstad efterlyste Guifs lagkapten Mattias Tholin en högre domarnivå. Och svaret kom omgående. Det blev bara två utvisningar på hela matchen – och Tholin själv fick båda.
– Det var en höge nivå i dag, säger Tholin efter skrällsegern.
Handboll/Eskilstuna • Publicerad 1 april 2018
Det tilläts betydligt tuffare spel i den andra kvartsfinalen jämfört med den första.
Det tilläts betydligt tuffare spel i den andra kvartsfinalen jämfört med den första.

I den första kvartsfinalen delade domarna ut tio utvisningar. Alldeles för mycket, tyckte Guifs lagkapten Mattias Tholin, som hoppades att domarna skulle tillåta mer i den andra kvartsfinalen.

– Det är slutspel och båda lagen är hur taggade som helst och bara mosar på varandra, utan att det blir fult spel. Då kommer det några som inte vill tillåta detta och enligt mig så förstör det bara, sa Tholin till Bladetsporten inför matchen.

Annons

Och han fick gehör för sitt önskemål. Domarna Michael Johansson och Markus Winberg tillät betydligt tuffare spel den här gången och under hela matchen delades det bara ut två utvisningar. Komiskt nog var det just Mattias Tholin som fick båda.

Men trots det var han nöjd med domarinsatsen.

– Jag tycker att de håller en fin nivå. De jag åker på är det bara att ta. Enligt regelboken är det rätt, jag träffar honom (Stig-Tore Moen Nilsen) i ansiktet. Det var en högre nivå idag och det small från båda håll. Det är många onda kroppar just nu, säger Tholin till Bladetsporten.

Hur mår din egen kropp?

– Hehe, du får ringa i morgon bitti och fråga. Men nu har vi ju inte match förrän nästa onsdag, så det är ingen fara.

Efter femmålsförlusten i Kristianstad fick Guif mersmak och är nu det blott andra laget (Malmö är det andra) som har besegrat IFK den här säsongen.

– Det är bra att veta att vi klarar av att spöa dem. Sedan har de hemmaplan i nästa match och 5 000 i publiken som skapar ett fint tryck. De kommer att vara jättetända på att tar ner oss på jorden igen, säger Tholin.

I den redan klassiska semifinalserien 2012, som gick till fem matcher, svallade känslorna både på planen och på läktarna. Mattias Tholin var med då, men sedan dess har mötena mellan lagen blivit betydligt lugnare.

– Kristianstad är roliga killar att möta. De smäller på, men det är inget fulspel eller skitsnack. Det har nog blivit bättre. Man växer väl till sig...

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons