Edenryd jagas i returen

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
3 bilder
Foto:Bosse Nilsson

I helgen inleddes kvalet till division V. Bladetsporten punktmarkerade Edenryds IF som besegrade Skurups AIF med 4–3. Stor matchhjälte blev William Andersson som sköt segermålet tre minuter före slutet. Nu väntar retur i Skurup.

Edenryds IF–Skurups AIF 4–3 (2–2)

Målen: 1–0 William Andersson, 1–1 Filip Bohman, 1–2 Filip Lindblom, 2–2 Henrik Sörensen Larsson, 2–3 Filip Bohman, 3–3 Henrik Sörensen Larsson, straff, 4–3 William Andersson.

Så gick det till: En kamp det svängde om – men det var hemmalaget och William Andersson som fick sista ordet.

– Sista halvtimmen gör vi det riktigt bra och det är en känsla vi tar med oss till returen, säger Stefan Johansson, assisterande tränare i Edenryd.

Hemmalaget fick mittbacken Oscar Edlund utvisad och han är alltså avstängd i returen.

– I gengäld får vi tillbaka Daniel Bogren och troligtvis även Pontus Abrahamsson, så jag har goda vibbar inför returen, säger Stefan Johansson.

FC Kopparmöllan-Fjälkinge IF 1-4 (0-3)

Målen: 0-1 André Lundgren, 0-2 Robin Gunnarsson, 0-3 Patrik Persson, 1-3 Axel Hansen, 1-4 Patrik Persson.

Så gick det till: 4–1 på bortaplan. Fjälkinge har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen nästa helg.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek på en väldigt dålig plan där vi fick kriga oss till målen då det var svårt att rulla boll, säger Fjälkinges tränare Robin Olsson.

Fjälkinge inledde matchen riktigt starkt och ledde med 3-0 inför pausvilan. I den andra halvleken reducerade hemmalaget till 1-3 innan Patrik Persson gjorde sitt andra och Fjälkinges fjärde och fastställde slutresultatet till 4–1.

– Självklart känns det bra med tanke på att vi har med oss fyra bortamål inför returen men än så länge är vi bara halvvägs så det gäller att vi inte slappnar av utan att vi i stället går ut och gör en bra match även nästa lördag, avslutar Robin Olsson.

Näsums IF-Askeröds IF 2-2 (1-2)

Målen: 1-0 Samuel Jönsson, 2-2 Mikael Nilsson.

Så gick det till: Näsum fick bara med sig ett oavgjort resultat mot Askeröd. Anledning: två billiga baklängesmål.

– Vi slarvar lite för mycket, så väl defensivt som offensivt. Vi har flera chanser som vi ska förvalta bättre samtidigt som deras mål är bjudningar från vår sida, säger tränaren Per Levine.

Näsum började matchen bäst och tog också ledningen efter ett mönsteranfall som Samuel Jönsson avslutade iskallt. Men efter målet tappade Näsum stora delar av spelet och Askeröd ryckte istället upp sig och gjorde både 1-1 och 2-1 innan paus.

I den andra halvleken tog hemmalaget över kommandot igen och kvitterade genom Mikael Nilsson och fortsatte att skapa chans på chans men bollen ville inte in och matchen slutade 2-2.

– Nu gäller det att ladda om inför returen där vi precis som idag måste hjälpa varandra och spela som ett lag, säger Pär och fortsätter:

– Visst är det lite läskigt att de har med sig två bortamål till nästa vecka men så länge vi vinner matchen så är det lugnt.

Billeberga GIF-Yngsjö IF 5-4 (2-2)

Målen: 0-1 Kristian Ekstrand (straff), 1-1 Fredrik Stenberg, 1-2 Rasmus Bertilsson, 2-2 Fredrik Stenberg, 3-2 Marcus Kamunen, 3-3 Kristian Ekstrand, 3-4 Kristian Ekstrand. 4-4 Johan Månsson, 5-4 Linus Ahlberg.

Så gick det till: Yngsjös spelande tränare Kristian Ekstrand svarade för ett hat trick – och en målgivande passning. Trots det blev det förlust.

– Surt, men man vinner inga matcher om man släpper in fem mål, säger Kristian.

Yngsjötränaren är dock optimist inför returen.

– Vi har med oss fyra bortamål och spelmässigt så tycker jag att vi var det bättre laget.

Matchen var på väg att sluta 4–4 men på matchens absolut sista spark gjorde Linus Ahlberg 5–4 till hemmalaget.

– Jag vet att vi kan göra mål och att vi kommer göra mål i returen också så frågan är bara hur många vi släpper in. Släpper vi in mindre än vad vi gör framåt så går vi upp, så enkelt är det, säger Kristian självsäkert.

Nävlinge IF-Vankiva IF 4-4 (2-0)

Målen: 1-0 Hampus Nilsson, 2-0 Anton Larsson, 3-0 Thimmy Jonsson, 3-1 Besart Vilanca, 3-2 August Olsson (straff), 3-3 Edem Hetcheli, 3-4 Arber Shabani (straff), 4-4 Jesper Larsson (straff).

Så gick det till: En match det svängde om. Åtta mål, tre straffar och supportrarna slets mellan hopp och förtvivlan.

Nävlinge hade ledningen med 3–0.

Vankiva vände till 4–3.

Innan Jesper Larsson spikade slutresultatet till 4–4 på straff.

– Nävlinge var riktigt duktiga så vi är hyfsat nöjda med oavgjort med tanke på att vi fick med oss fyra bortamål, säger Vankivas tränare Besnik Vilanca, och fortsätter:

– De fyra målen är självklart en liten säkerhet då det antagligen räcker med ett oavgjort resultat för oss i returen men vi ska som vanligt gå för segern och spela vårt spel och hoppas så får vi hoppas att vi får tillbaka ytterligare några spelare till nästa match.

Lönsboda–Köpingebro 0–3 (0–2)

Målen: 0–1 Mattias Andersson, 0–2 Anton Karlsson, 0–3 Erik Larsson.

Så gick det till: Lönsboda saknade fyra startspelare – och inte blev det bättre av att nyckelspelaren Kim Nilsson blev skadad under den första halvleken.

– Jag tycker att siffrorna inte speglar matchen. Vi hade bland annat två skott i ribban, säger Lönsbodas tränare Tenny Persson.

Lönsboda fick spela med en man mer i 40 minuter sedan gästerna fått Kevin Ekvall utvisad.

– Men det är ett rutinerat lag som för det mesta låg rätt i positionerna, säger Tenny Persson, som dock inte gett upp.

– Absolut inte. Det är bara halvtid och bollen är som bekant rund.

Jägersborg–Blentarp 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 Marcus Eriksson, 1–1 Robin Karlsson, 1–2 Marcus Eriksson, 2–2 Balut Bahceci.

Så gick det till: Med en minut kvar kvitterade Balut Bacceci och gav därmed Jägersborg nytt liv inför returen.

– Det känns helt öppet. 1–0 räcker långt, säger Per Stoltz i Jägersborg, som inte bli mindre optimistisk med tanke på hur matchen såg ut.

– Vi bjuder verkligen dem på båda målen, och själva har vi flera vassa målchanser. Till returen får vi dessutom tillbaka Jonathan Nordqvist och han betyder mycket för vårt spel.