Annons

Emma Nilsson utslagen från lag-EM efter förlust mot Norge

Det svenska hoppet lever i lag-EM i golf – men inte för Emma Nilsson. Tillsammans med Lina Boqvist förlorade hon mot Norge i gruppspelets sista runda och duon är därmed utslagna.
Golf/Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2018
Emma Nilsson.
Emma Nilsson.Foto: Lena Ehring

Förutsättningarna vara svåra redan inför den avslutande rundan på Gleneagles i Skottland. Nilsson/Boqvist var tvungna att besegra norskorna Marianne Skarpnord och Marita Engzelius för att ha en chans att blanda sig i förstaplatsen som hade gett en plats i helgens semifinaler. Dessutom krävdes rätt resultat i gruppens andra match mellan Sveriges tredjelag och Storbritanniens andralag.

Men för Emma Nilssons del försvann alla chanserna att gå vidare i och med förlusten mot Norge. Med ett hål kvar hade norskorna två upp och hade därmed avgjort matchen.

Däremot blev det svensk seger mot Storbritannien, vilket gör att Cajsa Persson och Linda Wessberg finns till semifinal-spelet på söndag. (KB)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons