Annons

Förbundskaptenerna: Åhus HB är favoriter i P16-klassen

Åhus Handboll är favoriter till SM-guldet i P16-klassen. Däremot lär inte IFK Kristianstads juniorer ha någon chans i P18-klassen. Det tror de båda förbundskaptenerna Patrik Svarvén och Jerry Hallbäck.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 17 april 2018
Jerry Hallbäck har tippat lagen i USM-finalerna.
Jerry Hallbäck har tippat lagen i USM-finalerna.Foto: Emil Langvad/TT

Patrik Svarvén, förbundskapten för F16-landslaget och tränare i Hammarbys P18-lag, och Jerry Hallbäck, förbundskapten för U20-landslaget och tränare i Ystads IF, har rankat lagen i 16- och 18-årsklasserna inför helgens finalspel i ungdoms-SM.

Och ska man tro expertduon kommer det att gå bra för Åhus Handbolls 16-åringar. De rankas nämligen som Sveriges bästa lag.

Annons

– Åhus har en enorm bredd och killarna är mycket samspelta. Krydda med högersexan Emil Duvander och det här laget blir svårslaget. Jag tippar att klubbens P16-lag tar guldet, säger Patrik Svarvén i ett pressmeddelande.

Däremot blir det svårare för IFK:s juniorer, med A-lagsspelaren Valter Chrintz i spetsen, att utmana om guldet. IFK rankas som femma av Jerry Hallbäck.

– Men får de till det kan det bli bättre än så. De är alltid bra och jäkligt luriga. Har många bra spelare och får de till det kan de lika gärna komma topp fyra, säger han.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons