Förbundskaptenerna: Åhus HB är favoriter i P16-klassen

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Jerry Hallbäck har tippat lagen i USM-finalerna.
Foto: Emil Langvad/TT
Jerry Hallbäck har tippat lagen i USM-finalerna.

Åhus Handboll är favoriter till SM-guldet i P16-klassen. Däremot lär inte IFK Kristianstads juniorer ha någon chans i P18-klassen. Det tror de båda förbundskaptenerna Patrik Svarvén och Jerry Hallbäck.

Patrik Svarvén, förbundskapten för F16-landslaget och tränare i Hammarbys P18-lag, och Jerry Hallbäck, förbundskapten för U20-landslaget och tränare i Ystads IF, har rankat lagen i 16- och 18-årsklasserna inför helgens finalspel i ungdoms-SM.

Och ska man tro expertduon kommer det att gå bra för Åhus Handbolls 16-åringar. De rankas nämligen som Sveriges bästa lag.

– Åhus har en enorm bredd och killarna är mycket samspelta. Krydda med högersexan Emil Duvander och det här laget blir svårslaget. Jag tippar att klubbens P16-lag tar guldet, säger Patrik Svarvén i ett pressmeddelande.

Däremot blir det svårare för IFK:s juniorer, med A-lagsspelaren Valter Chrintz i spetsen, att utmana om guldet. IFK rankas som femma av Jerry Hallbäck.

– Men får de till det kan det bli bättre än så. De är alltid bra och jäkligt luriga. Har många bra spelare och får de till det kan de lika gärna komma topp fyra, säger han.

Fakta

USM-rankningen

Patrik Svarvén och Jerry Hallbäck har rankat lagen i 16- och 18-årsklasserna på USM. Kristianstad HK och IFK Kristianstad i 14-årsklasserna har inte rankats.

P16

1) Åhus Handboll

2) Enköpings HF

3) IK Sävehof

4) Tyresö Handboll

5) Ystads IF HF

6) H43 Lund HF

7) Alingsås HK

8) Önnereds HK

P18

1) IFK Skövde HK

2) IK Sävehof

3) Hammarby IF HF

4) Ystads IF HF

5) IF Kristianstad

6) Redbergslids IK

7) Lugi HF

8) Tyresö Handboll

Visa mer...