Gannby lär få fler chanser

Sport Artikeln publicerades

Landslagsdebuten är avklarad och det kan bli mer i vår för Erik Gannby. "Han är en väldigt ambitiös och bra kille", säger förbundskaptenen Torbjörn Klingvall om IFK-talangen.

I maj inleds kvalet till UEM.

Om Erik Gannby är med då återstår att se men högersexan från IFK Kristianstad lär inte ha försämrat sina aktier efter landslagsdebuten mot Norge.

– Erik är definitivt en av de tre-fyra bästa i landet i den här åldersgruppen, säger Torbjörn Klingvall till Kristianstadsbladet efter helgens dubbellandskamp mot Norge. Det var i fredags i Duveholmshallen i Katrineholm som Vinslövsgrabben Erik Gannby fick dra på sig landslagströjan för första gången. Det blev ungefär 20 minuters speltid, men inget mål när Sverige vann med 25–21.

– Jag hade ett läge, men brände det tyvärr. Det gick sådär i matchen, men med tanke på att det var många nya grejer så var det väl helt okej ändå, säger Erik Gannby om sin insats. Och förbundskaptenen var nöjd:

– Han hade lite otur i avsluten, men helhetsintrycket var bra och han stod bra defensivt, säger Torbjörn Klingvall.

När Sverige i lördags föll med 26–32 mot Norge satt Erik Gannby på läktaren.

Men han fick se konkurrenten och högersexan Gustav Thulin, IFK Ystad, bli allvarligt knäskadad (enligt landslagsledningen befaras att främre korsbandet är av) tidigt i matchen.

– Det känns hemskt att säga det, men Erik Gannbys möjligheter framöver har ökat på grund av skadan, säger Klingvall.

Är Gannby ett namn för EM-truppen?

– Vi ska hålla koll på honom framöver. Tyvärr har vi inga läger innan EM-kvalet startar i maj, säger förbundskaptenen. Erik Gannby själv känner att han är med i diskussionen:

– Han (Klingvall) sa att han var imponerad och att alla låg bra till. Jag tror att jag har bra chans, men jag blir inte jättebesviken om jag inte kommer med.

Förutom två landskamper hann U18-landslaget med sex träningspass under den korta samlingen i Katrineholm.

Säsongens höjdpunkt för juniorlandslaget är U18-EM i Montenegro 12-22 augusti 2010. Sverige arrangerar en kvalgrupp på hemmaplan 21-23 maj (spelplats ännu inte bestämt). Där möter man i tur och ordning Estland, Moldavien och Slovenien om två platser i EM-slutspelet.