Annons

Grozdanovski hade uppvisning: ”Riktigt jäkla vass”

Nosaby fortsätter att glänsa och visar ingen respekt mot motståndet i division II.
– Vi lever i nuet, säger tränaren Peter Persson efter 4–1-segern borta mot Lindsdal där Julian Grozdanovski hade lekstuga.
Kristianstad • Publicerad 21 april 2018 • Uppdaterad 22 april 2018
Julian Grozdanovski är i storform.
Julian Grozdanovski är i storform.Foto: Bosse Nilsson

Nosaby fortsätter att chocka i division II. Och den som har roligast just nu är forwarden Julian Grozdanovski som sprudlar av självförtroende.

I 4–1-segern borta mot Lindsdal hade Grozdanovski huvudrollen. Han inledde sin show med att spela fram till Anton Blooms 1–0-mål i mitten av den första halvleken. Ett par minuter senare var det dags för Grozdanovski show.

Annons

– En ren soloprestation av Julian. Han sprang nästan från mittplan rakt igenom deras försvar, säger Nosabys tränare Peter Persson.

En kvart in i andra halvlek kom Grozdanovskis andra fullträff för dagen.

En långboll av Daniel Kardum som Grozdanovski snappade upp och tryckte in.

Ett mål som punkterade matchen.

Grozdanovski var dock inte färdig. Han avslutade matchen med att spela fram inhopparen Robin Lindskog till 4–0-målet i slutminuterna.

– Julian försökte dribbla av målvakten, men hittade inte lucka. Det kändes som att Robin räddade honom där, säger Peter Persson och skrattar till.

Vad säger du om Julians match?

– Fantastisk. Det är en riktigt bra fotbollsspelare och när han är på humör som han har varit i de senaste matcherna så har han varit fantastiskt bra. Det är inte många som hinner med honom. Han är riktigt jäkla vass som forward, säger Peter Persson.

Lindsdal tröstmålade i slutminuterna, men Nosaby kunde avgå med en 4–1-seger.

– Det var inget snack, vi kunde ha vunnit med större siffror.

Annons

Segern innebär att Nosaby har inlett med tre raka vinster i division II.

– Jag har räknat med att det krävs 30 poäng för nytt kontrakt. Det är väl det vi siktar på.

Det är 21 poäng kvar…

– Vi är ödmjuka och jobbar hårt. Vi har ett bra försvarsspel och är farliga på omställningar. Det finns många matchvinnare i laget, säger Peter Persson.

Glädjande för Peter Persson var att nyckelspelaren Kalle Rydhög fick hoppa in och känna på division II-liret i några minuter.

– Vi behöver få i gång honom med.

Härnäst väntar en riktig toppmatch för Nosaby när topplaget Assyriska IK gästar Nya Vallbjörka.

– Jag scoutade dem när de mötte Hässleholms IF. De var riktigt bra och det blir en härlig värdemätare för vår del. Det gäller att vara i nuet och köra på, säger Peter Persson.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons