Annons

Hattrick av Robin Holmquist räckte inte

Division IV-nykomlingen VMA blandar och ger i serieupptakten.
Kristianstad • Publicerad 21 april 2018 • Uppdaterad 22 april 2018
VMA förlorade i Lund.
VMA förlorade i Lund.Foto: Lasse Ottosson

Vill man se mål så ska man kolla på när VMA spelar fotboll i division IV. Hittills har det blivit 17 mål (8–9 i målskillnad) i VMA:s matcher.

– Så kan man ju säga, positivt är att vi gör många mål, men givetvis är det negativt att vi släpper till så mycket. Jag tror att det blir bättre bakåt från och med nästa omgång. Vi har haft olika lag i varje match på grund av resor, skador och sjukdomar, säger VMA-tränaren Stefan Persson efter 3–4-förlusten borta mot Lunds SK.

Annons

VMA hängde målmässigt med under hela matchen och den släpande forwarden Robin Holmquist, född 1998, fortsätter att fira stora triumfer i division IV.

Mot Lund blev det tre fullträffar, varav en läcker frispark rakt in i mål och en straff. Med sin tre mål och totalt sex så leder Robin Holmquist skytteligan i serien.

– Fortsätter han på det här sättet så vet vi inte var det slutar. Den frisparken han drog in får man gå upp högt upp i divisionerna för att se. Det är sådant man ser på tv, säger Persson.

Efter tre raka bortamatcher i inledningen är det, den 28 april, äntligen dags för hemmapremiären på Ädlavallen.

– Jag tycker att vi är bättre än Lund, men de är effektivare. Nu ser jag verkligen fram emot lördagens match mot Lunnarp, säger Stefan Persson.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons