Annons

Hemmaplan – då vinner BK Söder

Nytt år. Nya segrar.
BK Söder fortsätter att leverera på hemmaplan.
– En bra start på det nya året. Vi har inte riktigt lika höga poäng som innan jul men vi vinner matcherna så det är bara att hoppas att toppformen snart är tillbaka, säger Söders tränare Pär Dehlin.
Kristianstad • Publicerad 20 januari 2018 • Uppdaterad 21 januari 2018
Pernilla Håkansson levererade igen.
Pernilla Håkansson levererade igen.Foto: Lasse Ottosson

I mötet med GoIF Fram bjöds det på en spännande inledning.

Hemmalaget vann första serien med 3–2.

Annons

Fram andra serien med samma siffror.

När halva matchen var spelad var det alltså helt jämnt, 5–5. I den tredje serien kom dock det avgörande rycket. BK Söder vann serien med 5–0 och totalen med 200 poäng.

I den fjärde serien fortsatte storspelet.

Hemmalaget vann även den sista serien, nu med 4–1, och gick därmed upp på 24 poäng och befästersin kvalplats ytterligare.

– Jag tror inte att tabellen kommer att förändras särskilt mycket. Jag tror, och hoppas, att vi lyckas hålla undan och ta en kvalplats även i år, säger Pernilla Håkansson som levererade högst poäng (837) i hemmalaget.

– Självklart är det kul när man känner att ens eget spel fungerar men det viktigaste är att paren fungerar tillsammans och att hela laget levererar.

I nästa omgång väntar Trollhättan, även den på hemmaplan.

En match som på pappret inte ser ut att bli några problem men tränaren Pär Dehlin menar att det inte finns några lätta matcher.

– Vi har inte råd att slappna av en sekund om vi vill nå ett kval i år igen som iallafall är min målsättning. Nu är det ett mindre uppehåll med individuella tävlingar så nu gäller det bara att träna på så ska vi nog kunna förlänga hemmasviten med ett par matcher till, säger Pär Dehlin.

Jonathan Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons