Het Beutler vädjar till domarna inför derbyt

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Dan Beutler toppar målvaktsligan tillsammans med sin kollega i Malmö, Kristian Saeverås.
Foto:CHRISTIAN ÖRNBERG
Dan Beutler toppar målvaktsligan tillsammans med sin kollega i Malmö, Kristian Saeverås.

HK Malmö har släppt minst antal mål i Handbollsligan och de båda målvakterna Dan Beutler och Kristian Saeverås toppar dessutom målvaktsligan. Beutler tror att IFK Kristianstads hemmasvit ligger risigt till – åtminstone om domarna är objektiva.

Dan Beutler leder målvaktsligan och storspelade när HK Malmö besegrade IFK Kristianstad i Baltiska Hallen tidigare i höstas. När det är dags för returmöte i Kristianstad Arena är 40-åringen noga med att poängtera att domarinsatsen kan ha en avgörande betydelse.

– Det gäller att domarna är objektiva och dömer lika åt båda håll. Kristianstad har haft en liten tendens att få med sig domslut på hemmaplan med deras unika publiktryck. Jag säger det som jag ser det, jag vet ju själv hur det var när jag spelade där. Det är klart att det är en viktig faktor att de tenderar att få 50-50-domsluten med sig, säger Dan Beutler till Bladetsporten.

Ola Lindgren håller nog inte med dig.

– Nej, det klart att han inte gör.

Jasmin Kliko och Rickard Canbro ska döma. Tror du att de klarar av publiktrycket?

– Absolut, det tror jag att alla gör. Det handlar inte om domarpar och det här är ingen anklagelse. Det bara tenderar att bli så att IFK får fler 50-50-situationer. Det är fakta. Sedan påstår jag inte att de vinner matcherna tack vare det, de är nog så svåra att slå ändå.

Över 4 500 åskådare väntas se derbyt på plats i Kristianstad Arena. För IFK:s del väntar ett tufft spelschema den närmaste tiden.

Efter Malmö väntar Wisla Plock på lördag, sedan Alingsås på tisdag, IFK Skövde nästa torsdag och returmöte mot Wisla Plock nästa söndag.

Även HK Malmö deltar i Europaspelet där man möter Bjerringbro-Silkeborg i ett dubbelmöte i EHF-cupen med start nästa söndag.

Och målvaktsparet Beutler/Saeverås har imponerat båda på svensk och utländsk mark den här säsongen.

– Kristian är otroligt duktig och jag tror att det blir seriens nästa proffsexport. Han har sporrat mig att träna hårdare och spela bra mellan stolparna. Sedan hjälper jag honom med min erfarenhet. Vi fungerar jättebra tillsammans med vårt försvarsspel och påminner om IFK med vår storlek.

Spräcker ni sviten?

– Man vet aldrig, vi ska ge dem en match. De flesta lagen brukar vilja sänka tempot mot oss, men det vet jag att IFK inte vill göra. De vill ju springa ännu mer. Det kommer att bli en rolig match.

Fakta

Målvaktsligan

1) Dan Beutler, HK Malmö. 43 procent.

2) Kristian Saeverås, HK Malmö, 42 procent.

3) Leo Larsson, IFK Kristianstad, 39 procent.

4) Tobias Thulin, Redbergslid, 38 procent.

5) Josip Cavar, Lugi, 38 procent.

Visa mer...

Inför

IFK Kristianstad–HK Malmö

19.00

När: Torsdag.

Var: Kristianstad Arena.

Vad: Handbollsligan.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Stig Tore Moen Nilsen är ljumskadad och spelar inte. IFK har dessutom frågetecken för Olafur Gudmundsson (sjuk och tränade inte i går) samt mittsexan Arnar Arnarsson som stukade foten på träningen.

Tränarsnack

Ola Lindgren, IFK: HK Malmö ser starka ut, framför allt defensivt. De har ett bra målvaktspar som det gäller att få hål på. Jag har studerat matchen nere i Malmö och då fick Malmö styra och ställa lite som de ville. Förhoppningsvis kan vi sätta en annan press på dem på hemmaplan.

Kungaligan

10 kungar: Stig-Tore Moen Nilsen, Leo Larsson. 9: Albin Lagergren. 6: Viktor Hallén, Helge Freiman, Richard Kappelin. 5: Tim Sörensen. 3: Philip Henningsson, Valter Chrintz.

Schemat

Torsdag: IFK Kristianstad–HK Malmö.

Fredag: Ystads IF–OV Helsingborg.

Lördag: IFK Skövde–Sävehof.

Söndag: Aranäs–Ricoh, Karlskrona–Redbergslid.

Tabellen

Se HÄR.

Visa mer...