Annons

Hett premiärderby i division II

Division II rivstartar med ett hett derby mellan de båda nykomlingarna Ifö/Bromölla och Nosaby.
– Klockrent, säger Bromöllas tränare Hampus Lundquist.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 11 januari 2018
Nosaby ställs mot Ifö/Bromölla i premiären i division II.
Nosaby ställs mot Ifö/Bromölla i premiären i division II.Foto: Lasse Ottosson, Tommy Svensson

Spelschemat för division II blev under onsdagen tillgängligt för klubbarna. Och för nykomlingarna Bromölla och Nosaby smäller det alltså direkt. Då väntar derby på Strandängen i Bromölla. Preliminärt speldatum är satt till den 7 april klockan 14.00.

– Det känns klockrent. Det är stort intresse i och med att båda klubbarna gått upp i tvåan och dessutom derby på det. Förhoppningsvis blir det mycket folk, säger Bromöllatränaren Hampus Lundquist.

Annons

Matchdatumen är i dagsläget bara preliminära, men en annan sak att notera från programmet är Bromöllas sista match i oktober. Då väntar nämligen bortaderby mot Sölvesborgs GIF, som ju fick en friplats i division II.

– Skulle den gälla något blir det en intressant match, säger Hampus Lundquist.

Hässleholms IF inleder division II-spelet med bortamatch mot IFK Berga, medan IFK Hässleholm spelar hemma mot Lindsdal. Det första Hässleholmsderbyt spelas i den sjätte omgången som ska spelas någon gång mellan den 10-16 maj.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons