Hugo och hockeypolarna bytte is mot sand

Åhus/Beachhandboll Artikeln publicerades
Delar av Malmö Redhawks U-16 spelade på beachens i måndags.
Foto:Tommy Svensson
Delar av Malmö Redhawks U-16 spelade på beachens i måndags.

Åhusbon Hugo Nilsson och hans lagkamrater i Malmö Redhawks U-16 lag bytte isen mot sanden när de ställde upp i beachhandbollens P02-klass.

– Jag brukar vara här nere varje sommar – men har aldrig spelat beachhandboll tidigare – så vi tog chansen och samlade grabbarna här, säger Hugo Nilsson.

Normalt sett brukar Hugo hålla till i ishallar under sommaren.

– Det är ju där man brukar träna på sommaren men nu i juli är det ledigt. Då är det egenträning som gäller och då tänkte vi att vi kunde göra något roligt, berättar Hugo.

Men handbollsträningen på sand har varit måttlig.

– Vi har spelat en träningsmatch och haft en träning. Det var kanske inte tillräckligt om man ser till resultaten. Vi har spelat två matcher hittills och förlorat båda. Vi var nära att ta en poäng i den senaste matchen, men något A-slutspel lär det ju inte bli, säger Hugo Nilsson vars Redhawks-gäng stötte på bra motstånd i sanden.

– Alla vi möter är ju riktiga handbollsspelare och vet vad de ska göra, medan vi inte har någon koll överhuvudtaget. Det här är något helt annat än att spela hockey och en massa konstiga regler.

Totalt består Redhawksgänget av åtta spelare och laget har fått ett litet följe som tittar på deras matcher.

– Det är mest brudar och lite kompisar, säger Hugo som spelar som målvakt.

– Alla får spela, vi har inte så mycket att toppa med. Själv har jag varit fotbollsmålvakt innan, så det har fungerat bra, ler Hugo som har Kristianstads IK som moderklubb.

Senaste säsongen har Hugo Nilsson spelat i Malmö Redhawks U-16 lag, som har varit framgångsrikt.

– Vi vann serien både före och efter jul. Sedan vann vi också DM, berättar Hugo Nilsson innan hans gäng beger sig in till nästa match.