Annons

IF förlorade mot forna storlaget

Topplaget IF Kristianstad åkte på sin första hemmaförlust för säsongen mot bottenlaget Drott som vann med uddamålet.
– Vi förtjänade ingen poäng, säger IF:s tränare Uffe Larsson efter den knappa förlusten.
Kristianstad • Publicerad 16 december 2017 • Uppdaterad 17 december 2017
IF Kristianstad.
IF Kristianstad.Foto: Tommy Svensson

– Vi har slagit betydligt bättre lag än Drott under säsongen. Men de hade en härlig inställning samtidigt som vår inställning var obefintlig. Våra spelare såg stundtals ut som 32-åriga division III-spelare, fortsätter Uffe Larsson.

Hemmalaget fick inte alls spelet att stämma hemma mot Drott som tog sin blott tredje seger för säsongen.

Annons

Det forna storlaget uppträdde mer taggat och bestämt – samtidigt som IF hade det jobbigt med många tekniska fel och svaga avslut.

– Har man inte rätt fokus och inställning så blir det så här. Det var först under den sista kvarten vi började spela handboll och det räckte nästan till poäng. Men det hade inte känts rätt eftersom vi ändå inte var värda någon poäng, säger Uffe.

Trots spelare som Valter Chrintz och Evon Mohlin i laget så hade Drott en komfortabel ledning i stort sett hela matchen fram till slutminuten då IF bara hade ett mål upp (21–22).

Detta efter en uppryckning i slutet av matchen med bättre fart och tempo. Men både Valter Chrintz och Evon Mohlin, som fick chansen att kvittera, bommade.

– Det såg lojt ut på flera håll och vi var inte förberedda på uppgiften. Handboll avgörs på vilja men vi vaknade för sent, säger Uffe som ändå kan se tillbaka på en bra höst.

– Vi har gjort det bra under hösten och denna matchen är väl egentligen den enda riktiga plumpen. Det känns väldigt onödigt att gå till julvila efter en sån här insats och vår första hemmaförlust, säger Uffe Larsson.

Närmast väntar ett längre juluppehåll innan serien vänder 7 januari. Då får IF direkt chans till revansch mot Drott på bortaplan.

Filip LundstedtSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons