Den dystra sviten stannade vid tre.
IFK Kristianstad körde över hösten överraskning HIF Karlskrona.
Handboll/Karlskrona • Publicerad 6 december 2018
Adam Nyfjäll och IFK Kristianstad lekte hem alla poängen borta mot HIF Karlskrona.Foto: Bo Åkesson

IFK började halvleken svagt och hamnade i underläge med 4–1 efter drygt fem minuters spel. Men IFK svarade snabbt på HIF:s tidiga ryck och var i fatt redan efter 10 minuter (5–5).

Sedan tog bortalaget över mer och mer. HIF fick slut på idéer framåt och IFK kunde kontra in mål efter mål. Bortalaget tog ledningen först efter 15 minuter och den bara ökade ju längre halvleken gick.

När slutsignalen ljöd efter den första halvleken ledde IFK med 18–13. Målbäst i den första halvleken för IFK var Anton Halén på fyra gjorda mål.IFK slog definitivt inte av på takten i den andra halvleken – snarare tvärtom.

Det dröjde inte många minuter innan IFK:s ledning var åtta bollar stor. Bortalaget stod bra bakåt och fortsatte att få in enkla mål framåt.

Och det var en afton där flera av ”reserverna” fick komma in och leka. Helge Freiman, Emil Hansson och Teitur Einarsson gjorde lite vad de ville stundtals med HIF Karlskrona som mer och mer såg ut som de gjorde under fjolåret.

Med femton minuter kvar av matchen ledde IFK med hela elva bollar (29–18), HIF-spelarna såg helt slutkörda ut och flera av spelarna fick dra ett tungt lass mot IFK som kunde byta friskt hela matchen.

Under de sista tio minuterna var det lite slängdörrar för båda lagen. IFK gjorde mål och HIF svarade. Därför stannade segersiffrorna vid 27–36 till IFK Kristianstad.