Annons

IFK får nobben

Linjespelaren Fredrik Lundgren har sagt nej till att spela för IFK Kristianstad den kommande säsongen. 28-åringen ska i stället ta ett break från handbollen.
Sport • Publicerad 4 augusti 2007

IFK Kristianstads sportteam har haft stora förhoppningar om att värva 28-årige mittsexan Fredrik Lundgren till höstens spel i allsvenskan.

Av dessa förhoppningar blir det nu ingenting. I går eftermiddag meddelade nämligen Lundgren att han tänker stanna kvar i Norge ytterligare en tid.

Annons

– Ja, så blir det. IFK Kristianstad får dessvärre se sig om efter en annan linjespelare till den här säsongen, säger Lundgren själv om sitt beslut.

Fredrik Lundgren säger vidare att han inte tänker ägna sig åt speciellt mycket handboll under det närmaste halvåret. I stället kommer han att ta ett break för att ladda om batterierna.

– Jag har spelat handboll på elitnivå i tio år. Redan i höstas började jag känna att det borde vara dags att ta en paus. Det känns helt okej att ta ett uppehåll nu, säger Lundgren.

Breaket från handbollen är tänkt att vara i första hand sex månader. Vad som sedan händer vet inte Fredrik Lundgren.

Han säger emellertid att det inte lär bli aktuellt med spel i IFK Kristianstad redan efter nyår.

– Nej, det lär inte hända att jag åker ner dit redan då. Ska jag spela redan nästa säsong så blir det nog i Spanien eller nåt liknande, fortsätter Lundgren.

Hur pass hett har det varit med kontakterna mellan dig och IFK Kristianstad nu i sommar?

– Det som har hänt är väl egentligen att Thimmy (Andersson) har ringt mig ett antal gånger och tjatat. Vi känner varandra rätt bra och brukar höras av emellanåt. Förutom Kristianstad har jag även tackat nej till flera olika elitserielag. Fredrik Lundgrens nobb innebär nu att IFK Kristianstad har spikat truppen inför det allsvenska spelet. Ingvar Edvardsson från sporteamet beklagar att Fredrik Lundgren inte ansluter till klubben.

Han har dock inte gett upp hoppet om att ändå få se karlshamnssonen i IFK-tröjan i framtiden.

– Det hade ju varit en klar fördel om han kommit nu. Nu blir det nog så att han kommer till oss på sikt i stället, säger Ingvar Edvardsson.

Annons

Några andra nytillskott är alltså inte aktuella.

– Nej, nu ligger vi lågt för tillfället. Vi kör med den trupp vi har, den är både bred och bra, fortsätter Edvardsson. Den dagen Fredrik Lundgren väljer att flytta hem till Sverige igen ligger det dock nära till hands att det blir spel i IFK Kristianstad.

– Det känns faktiskt nästan som det enda alternativet. Jag har pratat lite med Kristianstad Sparbank om ett jobb. Jag har dock ett bra jobb i Oslo också och det är bland annat det jag tänker satsa på i det här läget, säger Lundgren.

Markus Danielson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons