Annons

IFK om vikande publiksiffror: ”Mer oroande att se siffrorna från de andra kvartsfinalerna”

IFK Kristianstad tappade knappt 300 åskådare i snitt jämfört med förra säsongen i Handbollsligan. Men tack vare fler sålda Champions League-biljetter och en bonus från EHF för avancemanget från gruppen, räknar man inte med att det kommer att påverka det ekonomiska resultatet.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 21 mars 2018
Nikolas Larsson oroas inte över att publiksnittet minskade den här säsongen.
Nikolas Larsson oroas inte över att publiksnittet minskade den här säsongen.Foto: Bosse Nilsson

IFK Kristianstads hemmasnitt i Handbollsligan stannade den här säsongen på 4 481 åskådare. Det kan jämföras med 4 764 förra säsongen och med 4 941 från rekordåret 2013/14.

I den första kvartsfinalen mot Guif kom det ”bara” 4 316 åskådare. I fjol såg hela 4 971 åskådare den första kvartsfinalen mot just Guif.

Annons

Men siffrorna är inget som oroar klubbchef Nikolas Larsson. IFK får 300 000 kronor i bonus av EHF (Europeiska Handbollförbundet) efter Champions League-avancemanget. Att man dessutom säljer över 5 000 biljetter till mötet med Flensburg gör att man räknar med ett plusresultat på cirka 800 000 kronor enbart på åttondelsfinalen i Champions League.

– Dessutom sålde vi lite fler Champions League-kort den här säsongen så det blir inte så jättemycket tapp totalt sett. Vi är rätt nöjda, men samtidigt behöver vi jobba ytterligare. Det är roligt med 63 raka hemmasegrar, men det ställer samtidigt högre krav på oss att få folk att komma hit, säger Nikolas.

Är ni missnöjda med publiksiffran mot Guif?

– Nej, vi visste att den skulle komma i extrem skugga jämfört med matchen mot Flensburg. Då är det mer oroande att se siffrorna från de andra kvartsfinalerna.

Lugi–Redbergslid sågs av 1 325 åskådare, Alingsås–Ystad av 1 368 åskådare och Malmö–Sävehof av 1 208 åskådare.

Totalt sett sjönk publiksnittet under de första kvartsfinalerna från 2 338 åskådare förra året till 2 054 åskådare i år.

– Det skrämmer inte slag på någon. Och mig veterligen hände det inte något stort i varken Lund eller Alingsås. Malmö spelade bortamatch i hockey, så det var väl det, säger Nikolas Larsson.

Även det totala publiksnittet i Handbollsligan minskade från 1 530 till 1 469. Finns det anledning till oro?

– Nja, däremot är en av de mest spännande grejerna totalt sett ur hela ligans vinkel att Ricoh tittar på ett samarbete med AIK. För ligans och handbollens utveckling är Stockholm jätteviktigt.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons