IFK på väg mot förlust – vände och vann mot Aranäs

IFK Kristianstad var på väg mot ett nytt nederlag borta mot Aranäs. Men med två minuter kvar gav Stig-Tore Moen Nilsen IFK ledningen för första gången i andra halvlek. Målet blev också matchavgörande.
Handboll/Kungsbacka • Publicerad 17 december 2017
Rickard Kappelin var bra i IFK-målet.

Att Aranäshallen inte är den bästa platsen i världen för IFK Kristianstad blev tydligt redan från start. IFK ledde förvisso med ett par bollar i inledningen, men det var en trend som snabbt tog slut.

Aranäs spelade lugnt och utan konstigheter, men kom ändå till förvånansvärt bra lägen förbi ett passivt mittförsvar i IFK. Mittnian August Wiger var den av hemmaspelarna som orsakade mest problem för gästerna.

IFK gjorde bara nio mål framåt i den första halvleken där det mesta gick fel. Tim Sörensen brände två straffar, IFK blev avblåsta för alla möjliga tekniska fel och till råga på allt var Daniel Bergqvist i Aranäsmålet bra. Och trots att även IFK-målvakten Richard Kappelin var bra, var det ändå hemmalaget som ledde med 11–9 i paus.

I IFK saknades både Olafur Gudmundsson och Albin Lagergren. Spelare som verkligen hade behövts.

I andra halvlek fortsatte Aranäs att ha kommandot. IFK var ifatt och kvitterade flera gånger, men med mindre än tio minuter kvar hade Aranäs ändå tagit sig fram till en tvåmålsledning.

Leo Larsson byttes in i målet och hade viss lycka, men framför allt var det åttamålsskytten Stig-Tore Moen Nilsen som bar IFK och höll gästerna kvar i matchen.

Stig-Tore gjorde också 23–22-målet med två minuter kvar av matchen. Det var första gången IFK var i ledningen efter paus och det blev också matchens sista mål.

August Wiger sköt förvisso 23–23 i matchens sista anfall, men då hade domarna precis blåst av för att visa ut Mario Lipovac. Och när nästa avslut kom kunde Leo Larsson enkelt avstyra och säkra segern för IFK.