Annons

IFK vill ha tre högersexor nästa säsong

IFK Kristianstad ser ut att få en välbesatt högerkant nästa säsong. Förutom rutinerade Anton Halén och lovande Valter Chrintz vill man förlänga med Johannes Larsson.
– Vi kan kosta på oss den lyxen, säger Jesper Larsson
Handboll/Kristianstad • Publicerad 12 januari 2018
Valter Chrintz, Johannes Larsson och Anton Halén.
Valter Chrintz, Johannes Larsson och Anton Halén.

Redan i december kunde Bladetsporten berätta om IFK Kristianstads intresse för Anton Halén. Och nu när 27-åringen väl är presenterad för klubben kan sportchefen Jesper Larsson också berätta mer om vad publiken kan förvänta sig.

– Han är en rutinerad och storvuxen kantspelare som är en bra kontringsspelare med ett fint register. Han kommer smälta in jättebra i gruppen, det är en oerhört behaglig människa, säger ”Jeppe”.

Annons

Värvningen kan däremot innebära vissa bekymmer med en Halén och en Hallén på varsin kant.

– Vi har interna problem med det också. Viktor har redan blivit kallad Anton ett antal gånger, avslöjar Jesper Larsson.

Däremot innebär treårskontraktet med Halén inte att någon av Johannes Larsson och Valter Chrintz får stå åt sidan.

– Det finns olika scenarion, men ponera att Johannes skriver på, och så har vi Valter, som har ett år kvar i skolan. Det är den puckeln vi vill komma över, säger ”Jeppe”.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons