Kassaskåpssäker seger för Bromölla

Jodå, Ifö/Bromölla IF tog en gruvlig revansch för den snöpliga 0–1-förlusten i seriepremiären mot Nosaby IF. Kassaskåpssäkra 3–1 (2–0) mot Nässjö FF.
Och andra raka trepoängaren. Hampus Lundquists mannar håller på att växa in i division II-kostymen.
– Ja, det tycker jag. Mot Lindsdal hade vi stora problem första tio. Nu hade vi svårt första kvarten. Så vi minskar hela tiden ned på de dåliga perioderna, sa Bromöllatränaren Hampus Lundquist med glimten i ögat.
Bromölla • Publicerad 21 april 2018
Skön seger för Ifö/Bromölla på Strandängen.
Skön seger för Ifö/Bromölla på Strandängen.Foto: Lasse Ottosson

Bromölla har alltså varit slow starters i de två senaste matcherna.

Mot Nässjö, enda fullpoängaren tillsammans med Nosaby efter de två första omgångarna, tog det tio-femton minuter att få ordning på spelet – och en knapp halvtimme (minut 27) att få fart på målskyttet.

Målskytt: André Reinholdsson.

Så här gick det till: André drog påpassligt till sig en boll, ungefär mitt på gästernas planhalva. Vände bort en mittback, höll undan för ytterligare en back – och sköt sen lågt och precist bollen i mål via ena stolpen.

Ett klassmål. Av en klasspelare.

Nässjöförsvaret lyckades egentligen aldrig riktigt hantera den urstarke, och snabbfotade, Bromöllaforwarden.

Som med sina kvicka fötter och smått unika närkampsstyrka bildligt talat slet gästernas backlinje i bitar.

Reinholdsson var inte bara bäst på plan, han var överlägset bäst på plan!

1–0-målet föll som sagt i den 27:e spelminuten. Dessförinnan hade Adam Winnberg haft en utsökt chans, men med stödjebenet sköt han utanför.

Och hemmalaget kunde gjort fler mål i första halvlek. Marcus Andersson hittade ett utmärkt skottläge, men målvakten lyckades rädda till hörna.

Bromölla fortsatte på den inslagna vägen i andra halvlek.

Andre Leanderson snurrade retfullt enkelt upp gästernas vänsterförsvar, spelade snett inåt bakåt till Marcus Andersson, som dock sköt en bit utanför.

Men det gjorde inte Andreas Johansson, när han framspelad av André Leanderson stötte in 2–0, 21 minuter före slutet.

Men berusade av 2–0-målet somnade hemmagrabbarna in för ett ögonblick, och det utnyttjade före Kristianstads FF-spelaren Dan Danneman blott 30 (!) sekunder senare med en vacker nick i krysset, helt otagbart för Kristian Önnervik i Bromöllamålet.

Gästernas reducering ställde matchen mer eller mindre på sin spets. Men med nio minuter kvar av ordinarie speltid gjorde Marcus Andersson slag i saken.

Tredje gången gillt för Marcus.

Hampus Lundquist:

– Efter den lite tröga starten tycker jag att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt. Spelarna följde spelplanen till punkt och pricka. Vi ville ha dem framför oss och inte bakom oss. Det var väl strängt taget bara vid deras mål som de lyckades komma in bakom vår backlinje.

Ja, smålänningarnas små och tekniska spelare hade oerhört svårt att skapa några målchanser. Hemmalagets försvarsspel med det omutliga mittbacksparet Andreas Johansson/Robin Cederberg som banerförare var så väloljat och finstämt att smålänningarna näppeligen fått emellan en bandyboll en gång …

Men bäst i laget, och på plan, var förstås André Reinholdsson. Självfallet fick han också pris som bästa hemmaspelare.

Av de nya gjorde alla tre, Filip Ancker Book, Andre Stjärnstrand (seriedebut) och Axel Ryden förtjänstfulla insatser.

Det fjärde nyförvärvet, Filip Tomas, slängde gipset i onsdags och kan nog bli aktuell för spel om fem, sex veckor.