Annons

KDFF-backen spelar EM-kval i Skåne

Fotboll • Publicerad 17 september 2018
Saga Jontoft.
Saga Jontoft.Foto: Bosse Nilsson

17-årige talangen Saga Jontoft, som i lördags spelade 90 minuter som högerback i Kristianstads DFF:s segermatch (4–0) mot IFK Kalmar i damallsvenskan, är uttagen till F18-landslagets EM-kval, som spelas i Skåne i oktober. Saga står sedan tidigare noterad för 13 F17-landskamper och två F18-matcher.

Noterbart är att Asarumsmålvakten Elin Vaughan, som tidigare både har tränat och spelat matcher med KDFF, är uttagen som en av två målvakter i truppen. En annan notering är att tidigare Malmö FF-stjärnan Peter Ijehs dotter, Evelyn Ijeh, finns med i truppen. Rosengård-spelaren Josefin Harrysson, som också finns med i truppen, är dotter till Per Harrysson, fostrad i Horna Fure och Vilan och med ett förflutet i Malmö FF, AIK, Mjällby och Landskrona. Per gjorde på sin tid 50 allsvenska matcher och innan det ett 25-tal pojk- och juniorlandskamper.

Annons

Sverige inleder kvalspelet mot Kazakstan på Harlyckans IP i Helsingborg den 3 oktober. Därefter väntar Israel den 6 oktober i Vejbystrand.

Sverige avslutar gruppspelet mot Slovenien i Vittsjö den 9 oktober. De två bästa lagen går vidare från gruppspelet till elite round (våren 2019). EM-slutspelet avgörs nästa sommar i Skottland. (KB)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons