Annons

KDFF-duo från start när Sverige kryssade mot Sydkorea

KDFF-spelarna Mia Carlsson och Amanda Edgren fanns med från start när Sverige spelade 1–1 mot Sydkorea i Algarve cup.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2018
Mia Carlsson.
Mia Carlsson.Foto: Jessica Gow/TT

En ska aldrig ändra på ett vinnande lag sägs det.

I Sveriges andra gruppspelsmatch mot Sydkorea i den prestigefyllda landslagsturneringen Algarve cup i Portugal stämde det.

Annons

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson valde att göra hela tio förändringar i startelvan sett till onsdagens 3–1-seger mot Kanada. Bara mittbacken Linda Sembrant var kvar i den inledande uppställningen som nu också formerades i 4–3–3 i stället för 3–4–3.

Mia Carlsson och Amanda Edgren, båda från Kristianstads DFF, startade matchen men blev båda utbytta i den 60:e minuten.

Montpellieranfallaren Stina Blackstenius – målskytt som inhoppare mot Kanada – gjorde nu 1–0 mot Sydkorea i den 19:e matchminuten. 22-åringen från Vadstena satte distinkt bollen med högern sedan 18-åriga mittfältaren Loreta Kullashi nickat fram Blackstenius i djupled.

Sydkorea, som vann med 3–1 i sin turneringspremiär mot Ryssland, kvitterade till 1–1 genom mittfältaren Kee Mi-Na efter att Hanna Folkesson rensat på Kee som sedan sprang in bollen bakom Hilda Carlén i det svenska målet.

Sverige toppar nu grupp B på samma poäng och målskillnad som Sydkorea. Chansen till en plats i nästa veckas final finns fortfarande. Europamästaren Nederländerna, som är enda lag med sex poäng efter två spelade matcher, ser ut att ha grepp om en av finalplatserna, där bakom är det öppet mellan Sverige, Sydkorea, Australien och hemmanationen Portugal.

Den avslutande gruppspelsrundan spelas på måndag, Sverige möter då Ryssland.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons